Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gogyto - специалист
Здравейте, момчета.
Тези дни имах неблагоразумието да купя една юнга за вилата, знаейки че налягането във водопровода няма да е достатъчно за да сработи тая щуротия, ама те така закопах се сам.Не искам да я отварям и да я права опасна за експлоатация, така че заминава за п(б)азара.
Та конкретно искам да питам има ли юнга която да не зависи от налягането за да сработи или само малък бойлер ме оправя?
piron45 - майстор
Има вариант да не продаваш юнгата , а малко да я преработиш. Понеже системата е такава, че не може да остане без вода щото гърми, та ти предлагам следното. Отваряш капака и елиминираш контакта който зависи от налягането. Вземаш си един пресостат за вода и го монтираш някъде зад юнгата /да не ти пречи/,контакта на пресостата свързваш на мястото на елиминирания оригинален контакт.Целта е да не се допусне юнгата да се пусне без вода и същевременно може да си регулираш пресостата при какво налягане да ти се включва юнгата да грее.
Може би изглежда сложно , но всъщност е много просто.
Успех
solar_entusiast - специалист
Има бойлерчета дето работят и без налягане. Връзват се на изхода от чешмата. Доколкото помня имаше и проточни такива.
gogyto - специалист
piron45 написа:
Има вариант да не продаваш юнгата , а малко да я преработиш. Понеже системата е такава, че не може да остане без вода щото гърми, та ти предлагам следното. Отваряш капака и елиминираш контакта който зависи от налягането. Вземаш си един пресостат за вода и го монтираш някъде зад юнгата /да не ти пречи/,контакта на пресостата свързваш на мястото на елиминирания оригинален контакт.Целта е да не се допусне юнгата да се пусне без вода и същевременно може да си регулираш пресостата при какво налягане да ти се включва юнгата да грее.
Може би изглежда сложно , но всъщност е много просто.
Успех
Да всъщност това е вариант, за друг не се и сещам като цяло.
Лошото е че е доста тясно и не мога да сложа бойлер, може би мога да сместя някой малолитражен, но юнгата ми беше като добър вариант.
А може и с хидрофор , ама става дебелак системата)))

solar_entusiast - можеш ли да посочиш марка, модел??
solar_entusiast - специалист
Това е на първо търсене:
http://www.romstal.bg/index.php?route=p ... uct_id=848
Просто търсиш - безнапорен бойлер
Има такива и в повечето магазини за техника, но избора не е голям.
Този не е български, но Дипломат имат със сигурност.
gogyto - специалист
solar_entusiast написа:
Това е на първо търсене:
http://www.romstal.bg/index.php?route=p ... uct_id=848
Просто търсиш - безнапорен бойлер
Има такива и в повечето магазини за техника, но избора не е голям.
Този не е български, но Дипломат имат със сигурност.
Мерси колега, ще потърся из интернет :drinkers:
romanpm - майстор
Безнапорен бойлер ти препоръчвам и аз , имам керамичен десет литров 1 киловат Источногермански бойлер с възвратен клапан от бутилка уиски , сигурно е на 40г. Така ако има вода тече иначе чака :wink:

Тема "Юнга за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: