Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте. Някой знае ли как се сваля чучура на смесител видима? На повечето смесители се развива отдолу, но този е по различен. Трябва да се замени уплътнението за това се налага разглобяването. Благодря ви.
iliya_i - майстор
Rosenirs написа:
Здравейте. Някой знае ли как се сваля чучура на смесител видима? На повечето смесители се развива отдолу, но този е по различен. Трябва да се замени уплътнението за това се налага разглобяването. Благодря ви.
Смесителите на Видима са много модели. Посочи модел или снимай.
VLADO66 - майстор
Малък имбусен болт на чучура и сигурно е отзад.
Ето това е модела .

Прикачен файл

20161007_070307_crop_640x940.jpg

Прикачен файл

20161007_070300_crop_640x940.jpg
montoya - майстор
Сваля се целия смесител, чучура е на резба и се отвива целия
zdravcho - специалист
Вземи едно малко огледалце - колкото да се пъхне между двата извода на батерията отзад към стената и огледай задната част на смесителя и чучура за това което ти казва колегата VLADO66. Ако е на чучура би трябвало да се види като го завъртиш на една страна. Не съм имал вземане-даване точно с такива, но ако все пак нищо не се вижда отзад като последен вариант може да провериш какво има под същинския смесител - патрона под ръкохватката. Сваляш ръкохватката - махаш малкото златисто кръгче в основата под ръкохватката с ножче или малка отвертка. Бъркаш в отвора с шестограм или каквото са сложили за да разхлабиш винтчето и издърпваш ръкохватката нагоре. Под нея трябва да има декоративна капачка която да излезе свободно. Под нея ще видиш сърцето на батерията - смесителният патрон. Закрепен е с 3-4 винта - развиваш ги и вадиш патрона. Провери на сайта на Видима за твоя модел. Мисля че имаше и документация някаква да се ориентираш.

P.S. изпреварили са ме :partyman:
montoya - майстор
Няма смисъл да разглобява главата на смесителя, там отдолу са 3 отвора само в които няма нищо завито и е монолитно
zdravcho - специалист
Да абсолютно няма смисъл да пипа смесителната глава, при положение че чучура е на резба и се развива. Ама може да си запази инструкциите за следващия път :partyman:
Между другото, за да развие чучура трябва да свали цялата смесителна батерия от водопровода. Хубаво е после да смени уплътненията и на тези съединения.
dragozow - майстор
Чучура е на резба, аз имам такъв, но с бели гайки. Имам общо два, слагани преди десетина години, не са мръднали, но и не бяха по 30 лв.
Благодаря на всички за помощта. Чучура е на резба и за да се развие трябва целия смесител да се свали. =D>

Тема "Смесител за баня видима" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: