• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nikigada - специалист
Здравейте имам бойлер на Матев модел: 99M150T2 . По какъв начин мога да свържа помпа за рециркулация на топла вода в системата при положение, че на бойлера няма извод за рециркулация а системата в къщата ми позволява използването на помпа за рециркулация на водата!!!

Благодаря предварително!
lyki - специалист
Бе човек и в моя гараж позволява да се паркира един чисто нов МАЙБАХ. :lol: Но първом от някъде трябва да набавя мангите за това.

Ти също си купи подходящия за тази цел бойлер със серпентина и тогава ще имаш и изводи за които да вържеш циркулацията .
Ако не ти се броят парички за цял бойлер може да си купиш с
амо подходящия за тази цел фланец .
Teodor80 - специалист
lyki написа:
Бе човек и в моя гараж позволява да се паркира един чисто нов МАЙБАХ. :lol: Но първом от някъде трябва да набавя мангите за това.

Ти също си купи подходящия за тази цел бойлер със серпентина и тогава ще имаш и изводи за които да вържеш циркулацията .
Ако не ти се броят парички за цял бойлер може да си купиш с
амо подходящия за тази цел фланец .
Здравейте, не прави грешката да си копуваш бойлер със серпентина(не че не топли но не добре долу няма серпентина -а знаеш че топлото винаги бяга горе)аз имах такъв със фланец за който се закрепя серпентина по възможност медна да е беше перфектен.Ама нали съм някъв модел-що да не си взема нов оригинален със серпентина и кво изядъх дървото.Това е от мен!
burningice - специалист
не прави грешка да слагаш медна серпентина на бойлера чрез подмяна на фланеца, не защото не е толкова ефикасна, а и защото ги изработват некачествено и ще имаш много проблеми с течове
крум - специалист
Ники, правилно ли разбирам, че изобщо не става дума за серпентини и вързване на бойлера към отоплителната система (парното)?
Допускам, че говориш за рециркулация на топлата вода, за да може винаги в тръбите да е топла и като отвъртиш кранчето да потича веднага топлата?
dalgia - специалист
Помпата е с посока на триъгълника.Водата се взима от последната точка на топлата линия.

Прикачен файл

рециркулация.JPG
рециркулация.JPG (10.09 KиБ) Видяна 10846 пъти
Последна промяна от dalgia на ср яну 02, 2008 11:07 pm, променено общо 1 път.
teoto - специалист
Мисля, че както е дадена схемата и на двата крана ще си тече топла вода. Студената вода за консуматорите трябва да се вземе преди клапана.
tinalex - специалист
dalgia написа:
Помпата е с посока на триъгълника.Водата се взима от последната точка на топлата линия.
Тази схема със сигурност ще работи-използвай я.
Тани - модератор
teoto написа:
Мисля, че както е дадена схемата и на двата крана ще си тече топла вода. Студената вода за консуматорите трябва да се вземе преди клапана.
100% съгласен! И аз това си помислих още като видях схемата!

tinalex не мисля че ще работи в този вид!!
dalgia - специалист
:-D Не ми е за първи път.При мен Работи от 5 години даже имам и пластинчат подгревател от котела с допълнителна помпа.Изпуснал съм един възвратен клапан преди помпата иначе схемата е вярна.Хидравличното съпротивление на бойлера е по-голямо от това на водопровода и за това няма да протича топла вода по студената линия.Ако иска може и да го върже и преди клапана се е тая.Ако линията се подгрява от котел не е лошо да върже и разширителен съд на бойлера.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Струва ли си да правя рециркулация в къщата ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: