• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
AcidSun - помощник
Здравейте,
наскоро 'пуснах' в експлоатация ново монтираната си тоалетна ( навярно прозвуча глупаво, но наричме нещата с истинските им названия).Та става дума за вградена структура на Grohe . С нея като, че ли няма проблем...но поради известни причини я комбинирах с тоалетна чиния на Ideal Standart .Установявам,че мястото където те се свързват, говоря за отходните води- сълзи.Според мен е от уплътнителя?!За съжаление не мога да сваля седалото..понеже майстора, който я монтирал е използвал силиконкато подложка.Опитах с разни чистители на силикон, но без успех.Това чъдо ако ще се маха то вероятно ще бъде с плочките от стената.Въпросът ми е някой имал ли е подобен проблем (много вероятно ДА ) и е намерил някакво решение. Моля споделете или дайте някакъв съвет!Благодаря предварително на отзовалите се (а и не само на тях :-D )!Хубав ден :-)
Последна промяна от AcidSun на вт дек 29, 2015 2:18 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
За свалянето може да пробваш с конец за зъби да прорежеш силикона. Иначе уплътнението е малко странно и ненадеждно според мен, но едва ли мога да съдя производител с име.
chapara - майстор
AcidSun написа:
Здравейте,
наскоро 'пуснах' в експлоатация ново монтираната си тоалетна ( навярно прозвуча глупаво, но наричме нещата с истинските им названия).Та става дума за вградена структура на Grohe . С нея като, че ли няма проблем...но поради известни причини я комбинирах с тоалетна чиния на Ideal Standart .Установявам,че мястото където те се свързват, говоря за отходните води- сълзи.Според мен е от уплътнителя?!За съжаление не мога да сваля седалото..понеже майстора, който я монтирал е използвал силиконкато подложка.Опитах с разни чистители на силикон, но без успех.Това чъдо ако ще се маха то вероятно ще бъде с плочките от стената.Въпросът ми е някой имал ли е подобен проблем (много вероятно ДА ) и е намерил някакво решение. Моля споделете или дайте някакъв съвет!Благодаря предварително на отзовалите се (а и не само на тях :-D )!Хубав ден :-)
Вероятно уплътнението се изхлузило. По принцип се прави първо монтажа и ден след това, след като не капе и не сълзи, се минава само за фугировка с полиуретанов уплътнител , а не със силикон. Няма да е с плочките демонтажа. Разхлабват се болтовете и с макетен нож полека са прорязва силикона. Чинията не е плътна отзад, има борд от един сантиметър само който ляга на плочките по периферията.

Нещо такова:
Изображение

Силикона може да се прореже и с капронов конец.
AcidSun - помощник
ммм, да доколкото можах поразчистих с макетно ножче! обмислях вариант за капронов конец, но след като сравних дебелината му с ножчето се оказа по-дебело и се отказах да го прокарвам!за конец за зъби не съм се сещал...хммм,ще взема да опитам!Благодаря за отзивите, ако все пак на някого му хрумне нещо друго..бих се радвал!.А между другото..уплътнението го изваждах веднъж от " леглото" му, предположих..., че при монтажа вероятно се е усукал и не се е наместил добре..., но уви не се получи :-( не прокапва веднага..случва се във времето.
AcidSun - помощник
..та, само да добавя пробвах и с двата конеца- капронов и този за зъби?!и двата се късат...пореден неуспех :?
chapara - майстор
А разхлаби ли "цукалото? :?:

Ако си го разхлабил вземи някакви дървени или пластмасови клинчета, вкарвай ги периодично за да е опънат силикона и тогава режи с макетния нож. Може с нещо нежно да ги поначукваш м/у фаянса и чинията. С малко повече търпение ще я освободиш.
После когато монтираш отбележи до къде влизат тръбите в чинията и малко по навътре намажи с полиуретанов уплътнител , така че при нахлузването той също да уплътни чинията и тръбите. Ако има и най-малкото не съосие тогава прокапва :idea:
AcidSun - помощник
..ей,гениално :-D за клинчетата имах в предвид!да, разбира се преди " манипулацията" обезателно разхлабвам!тъкмо изнамерих клинчета- от тези PVC които се ползват при лепене на плочки :) сега смятам да опитам, надявам се да проработи!Благодаря!Ще споделя резултата :roll:
chapara - майстор
Аз за такива си мислех, но не бях убеден че ще имаш, въпроса е да я отделиш до толкова че да минава ножчето и така постъпателно цялата. :wink:

А , и вземи си оправи заглавието, там разни главни букви :-D То ясно че кат си писал , в ситуация като твоята :toimonster: не ти е било до главни букви, ама все пак. :wink:
AcidSun - помощник
..здравейте, отново :) Аз да се отчета...тотален успех!!!Какво ни е нужно- макетно ножче, PVC клинчета и много, много...много търпение!На ентусиастите успех! Благодаря на отзовалите се в частност на " chapara " :prayer:
Хубава вечер и Весели празници :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Проблемно уплътнение или грешен монтаж ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: