• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ontario - специалист
Здравейте,

на квартира сме, а снощи сифона на мивката в кухнята падна.
Приложил съм снимки, правени след като се опитах да ремонтирам, но не се получи [-X
Затова там има една навита тефлонова лента, която изобщо не е трябвало да слагам.
С две думи си - сифона беше паднал, а гайката си стоеше горе на резбата. Аз я отвих и нанизах на тръбата, но без това жълто пластмасово кръгче /впоследствие разбрах че то е най-важно/.
Говорих с един приятел ВиК по телефона, той ми обясни, че това жълтото клинче играе на-важна роля и да го сложа и да му навия тефлонова лента, пъхнах го с тънката част нагоре и го навих т.лента, завих гайката, но пак тече - пфффф.
Понеже нямаше как да му пратя снимки, питам вас , понеже тук мога да ги приложа нагледно: дали това жълтото пръстенче се продава отделно и къде в София може да се купи? Второ ако трябва да купувам цял сифон - от къде да взема на приемлива цена /Практикер, Бриколаж?/
Благодаря предварително, но трябва да оправя възможно най-бързо нещата... :yawinkle:
Прикачен файл:
IMG_20160105_214130.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160106_084247.jpg
Прикачен файл:
IMG_20160105_214833.jpg
nilro - специалист
На този жълт пръстен не му е там мястото.Търси гумен пръстен-плосък с подходящия размер от някоя железария.
ontario - специалист
nilro написа:
На този жълт пръстен не му е там мястото.Търси гумен пръстен-плосък с подходящия размер от някоя железария.
Хм, че от къде тогава този пръстен ? Гумен пръстен нямаше да кажем да го заменя с нов както казваш ти?
chapara - майстор
nilro написа:
+1 :wink:
radius - майстор
А това прочетохте ли го :
ontario написа:
С две думи си - сифона беше паднал, а гайката си стоеше горе на резбата. Аз я отвих и нанизах на тръбата,
И как ще уплътни челно двете части като тръбата се вади от гайката? Струва ми се, че или периферията на тръбата се е изкъртила ( и затова се вади от гайката), или трябва да е коничен уплътнител...
chapara - майстор
radius написа:
А това прочетохте ли го :
ontario написа:
С две думи си - сифона беше паднал, а гайката си стоеше горе на резбата. Аз я отвих и нанизах на тръбата,
И как ще уплътни челно двете части като тръбата се вади от гайката? Струва ми се, че или периферията на тръбата се е изкъртила ( и затова се вади от гайката), или трябва да е коничен уплътнител...
Не :shock: :? :cool: :toimonster: Явно е коничен уплътнител. Снимките заблуждават. Сифона е явно недомислен и е голямо недоразумение. Сега се сещам че при приятел имаше такова премеждие със същия сифон 1:1, а и случката идентична. Тази пласмаса е лигава и се деформира. Моя приятел беше затапил мивката с вряла вода и беше я пуснал. От тежеста и врялата вода сифона се беше изскубал по същия начин. Възстановихме го в изходно положение и сега е подпрян на етажерката в шкафа :rolleyes:
infomar
За да закърпиш положението вземи една самовулканизираща се лента и го бандажирай, после виж диаметъра и си купи за 5-6 лева един нов сифон и го подмени, вместо да се чудиш кое как и защо е.

При мен сифоните след монтажа за по-сигурно бандажирах с подобна лента всички връзки от горе, защото след време изтърват и не се знае кога ще стане - особено ако пуснеш да тече вряла вода в сифона :lol: .

До сега проблем нямам.
sstefanov - майстор
Конусовидният уплътнител е за стягане на вътрешната тръба. Поставя се с тънката част към тръбата с резба за гайката, трябва да има подходящо конично разширение в нея. Когато после затегнеш гайката, тя ще натисне уплътнителя още по-навътре в тръбата и той ще стегне вътрешната тръба, защото е на конус.
Тефлона трябва да махне, там само пречи.

Изображение
radius - майстор
Ако резбата е хлабава може да не успее да стегне здраво (превърта гайката) и затова се навива тефлона. Поне съм имал такъв случай и допускам, че и тук е затова сложен.
krasi92 - майстор
Нов сифон би решил проблема щом на този са се разхвърчали частите .Има и не толкова скъпи магазини като гореизброените.
  • 1
  • 2

Тема "Спешно: Помощ за проблем със сифон.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: