• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
професионал - специалист
Здравейте приятели! Ч.Н.Г. на всички!
Спря водата вкъщи и от бойлера взе да се чува някакъв шум! :?
Помислих дали не е изпуснал клапана и нагревателя да е останал на сухо, но като отворя ревизията на кранчето (със мрежичката) не изтича вода, а влиза въздух и се чува как преминават мехурите през водата вътре. Когато натисна лостчето на клапана резултата е същия. Каква може да е причината?
lov - майстор
По вероятната причина е добре отложен котлен камък върху нагревателя. А защо се чува този шум. нагреватела няма добро топлоотдаване към водата и почва да прегрява в някои части и там където варовика се е пукнал просто водата почва да се и изпарява и за това чуваш този звук.
Има и втори вариант да се е пукнал нагревателя вече пак по същата причина. Но много по рядко се случва а и дори когато бойлера е под налягане пак шуми.
професионал - специалист
Така, когато бойлера е под налягане шум няма, като спра кранчето на студената вода пак няма шум, но като източа при спряно кранче през баланса 100-200мл. вода и шума се появява - ако е нагревателя, няма ли да шуми постоянно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Отвори фланеца и ще изкараш една кофа варовик във вид на пясък. Както каза Лов - може и нагреватела да е за смяна
lov - майстор
Отваряй и чисти но в повечето случаи като видиш колко е корозирал нагревателя ще ти се доще да го смениш превантивно за да не правиш същата процедура от нов в най скоро време. Но единственото сигурно е за сега само варовика дето му е време да се чисти. За смяна сам си прецени щото ако ви е много варовита водата може да му няма нищо.
професионал - специалист
Благодаря!
Ще потърся нагревател да подсигуря и тогава ще отварям за профилактика. Нагревателя едно цяло ли е с фланеца или си е отделно - бойлера е елдом 80л със серпентина?
volf - специалист
Нагревателят не е едно цяло с фланеца,притяга се към него с две гайки s19.Това за потопен нагревател,ако е сух не знам :partyman: .
xxcc1 - напреднал
Използвам темата, за да попитам относно шума /жуженето/ в бойлера. При изключен бойлер пак се чува при пускане на смесители, но вчера ми направи впечатление, че шуми много продължителнл без да пускам вода, а студеният водомер въртеше бавно. Сега съм го спрял и от крана.
xxcc1 - напреднал
нед сеп 29, 2019 9:51 pmkrasi92 написа:
клапана капе ли
Не капе. Да направя уточнение, че бойлерът е стар, 10-ина години, но не се е използвал през годините и затова не планирах да го сменям.
  • 1
  • 2

Тема "Шум от бойлера" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: