• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте.
Имам запитване за избор на хидрофорна помпа. Значи аз живея в нова къща на 4 етажа и сега правим ремонт на 3-тия. Има дни в които има вода със слабо налягане там, но има дни и в които няма вода. Каква помпа да си купя за да имам налягане на всички етажи. Общо на 4-те етажа ще има 3 бани, 8 чешми и 4 перални. Това е максимума в цялата къща което ще се направи. Има ли вариант с който да се оправи проблема с хидрофорна помпа поне до 3-тия етаж, защото не се знае дали ще се ползва последният ? Ако има такъв вариант , ми кажете средно колко ток ще харчи на етаж със 1 баня , 2 чешми и 1 пералня.
MamaMy - майстор
Средно трябва да си купиш зелена помпа. А от къде ще помпиш вода когато нямаш, че не разбрах?
Не е ли редно да си пуснеш отделни партиди за всеки етаж и като няма вода да си се жалиш на доставчика и той да си бере грижата?
MamaMy написа:
Средно трябва да си купиш зелена помпа. А от къде ще помпиш вода когато нямаш, че не разбрах?
Не е ли редно да си пуснеш отделни партиди за всеки етаж и като няма вода да си се жалиш на доставчика и той да си бере грижата?
Ами има вода на първите 3 етажа, но понякога налягането е слабо и няма вода на 3-тия. Какво ще рече зелена помпа ?
MamaMy - майстор
Ми осреднявам като теб :-D
shensui91 написа:
Ако има такъв вариант , ми кажете средно колко ток ще харчи на етаж със 1 баня , 2 чешми и 1 пералня.
Между жълта и синя средното е зелена :lol:
Последна промяна от MamaMy на пон юли 11, 2016 9:24 pm, променено общо 1 път.
MamaMy написа:
Ми осреднявам като теб :-D
Между жълта и синя средното е зелена :lol:
Хайде малко сериозно кажи нещо по темата.
p.v.x - майстор
shensui91 написа:
MamaMy написа:
Ами има вода на първите 3 етажа, но понякога налягането е слабо и няма вода на 3-тия. Какво ще рече зелена помпа ?
Ти какъв отговор очакваш , от "инженер" с такъв подпис. Ако кравите можеха да четат , щяха да са хванали гората. :lol: :lol:
p.v.x написа:
shensui91 написа:
MamaMy написа:
Ти какъв отговор очакваш , от "инженер" с такъв подпис. Ако кравите можеха да четат , щяха да са хванали гората. :lol: :lol:

Някакво мнение по темата ?
MamaMy - майстор
Ти пък къде видя инженер да се е подписвал :?
Аз такива документи не виждам. :)
Моля ви малко по сериозно по темата. Някой може ли да ми даде конкретен отговор ?
p.v.x - майстор
MamaMy написа:
А от къде ще помпиш вода когато нямаш, че не разбрах?
shensui91 написа:
Моля ви малко по сериозно по темата. Някой може ли да ми даде конкретен отговор ?
Инженера може и да се бъзика , но ти е задал точния въпрос.

Ако ползваш централния водопровод , ще ти трябва резервоар.Един вид буферен съд.

От там нататък ще се мисли за хидрофорната система.

:rock:
  • 1
  • 2

Тема "Избор на хидрофорна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: