• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,

Имам затруднение с монтажа на една батерия. През зимата белите негри са влязли във вилата и са демонтирали всичките батерии и смесители за вода и са направили и други поразии. Най-голямото ми главоболие е с една от батериите - стенен смесител. За съжаление луфтът между тръбите за топлата и студената вода е твърде голям. Явно не са го догледали навремето. Проблемът е, че преди имах от по-старите батерии, при които разстоянието между отворите беше 160 мм, докато сега стандартът е 150 и не ми достигат точно 2 см. за да го монтирам. Успях да намеря ето такъв ексцентрик:

Изображение

Но както казах - не ми достигат около 1-2 милиметра.

Не ми се разбиват плочки и стени за коригиране на положението на тръбите. Как да го поправя? В една железария ми показаха нещо подобно на ексцентрик, което дори имаше и спирателно кранче и беше 3-4 сантиметра, но с удоволствие бих изслушал и по-различни идеи.

Или да кажете къде да си купя батерия с мебдуосово разстояние 160 мм или повече?

Предварително благодаря за помощта!
gogo1113 - специалист
Колега, виждал съм ексцентрици /като показания от теб/, така наречените S-ове, които са с различен ексцентритет и могат да компенсират и по-големи разлики. По-добре такива да търсиш, защото няма да се наложи монтаж на допълнителен елемент, който да се показва от плочките и да стане грозно. Така или иначе въпросните S-ове се покриват от пластмасовите розетки между батерията и стената.
А имаш ли идея къде да потърся? Обиколих няколко железарии, но без успех засега... Иначе и аз най-много искам с ексцентрик да стане, тъй като ще е най-"безболезнено".
gogo1113 - специалист
Просто съм ги видял, когато съм търсил нещо друго и затова не съм запомнил. В момента не мога да се сетя, но имам съмнение, къде може да е било. Утре ще отскоча да проверя и ще пиша, ако ги открия. Съвсем ли не може да се намери батерия на стария стандарт междуосово разстояние?
Супер! Много ти благодаря. АКо искаш може да оставиш едно ЛС къде да пообиколя, не ми се иска да се разкарваш заради мен.
gogo1113 - специалист
От къде си, че не разбрах от профила ти? Имам съмнение за два магазина, но тъй като не съм сигурен не искам да те подвеждам да се разкарваш. Нека да ги видя и да ти потвърдя, та ако си от София тогава да отидеш да си купиш, а не само да те разхождам.
От София съм. Сега ще оправя информацията в профила.
evdoki - специалист
А ако закъсаш, имам една стара 160 мм ще ти я подаря.
gogo1113 - специалист
Колега, виж тук: www.citymarket.bg/pr_info.php?pid=3624, дали не е нещо подобно, но лично аз не мога да се ориентирам от снимките.
Да, точно такова ми трябва, но не знам дали това не е колкото моето.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за монтаж на батерия/смесител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: