• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
quietmadness - специалист
Някакви коментари за това изделие CATS
Че се чудя какви тръби да забия в банята за правата вода, особенно след като прочетох темата Опасни за здравето материали
Днес бях във фирмата която ги предлага в Пловдив, похвалиха ги което е нормално. Намерих и производителя http://www.az-pokorny.cz има и други които произвеждат подобни разбира се.
Интересното е че цената е близка с качествените пластмасови изделия.
LazarGanev - "Велик майстор"
Това са гъвкави връзки - не виждам как смяташ да изпълниш с тях една водопроводна инсталация? Не ми се отваря ПДФ-а с техническите данни да видя до какво налягане издържа. Чувал съм, че на запад всичко се прави от мед.
За налягане за питейни водопроводи дават 1MPa което е 9.87 атмосфери.
Ето линк на производителя гъвкави тръби CATS, където казват

Operating pressure:

* DN8 to DN25: PN 16 (16 bar)
* DN32 to DN50: PN 5 (5 bar)
* Destruction overpressure: 140 to 220 bar

В таблицата на страницата са дадени различните налягания за пренос на газ, вода и др. флуиди в зависимост от диаметъра

Ето още един линк

А отивам да копая канали в банята, така или иначе без тях няма да мине :-D, макар да предложих на жената да пусна тръбите отвън щото изглеждат много яко.
Каквито и тръби да са все ще трябва да се заиграя с къртача. :)
Каналски - специалист
Рагледах , но нещо не откривам да ги препоръчват за питейно-битово водоснабдяване.
Даже и да се получи, че имат сертификати за това, пак трябва да се помисли за крайните фасонни елементи!
Ето тези от доста време правят такива също
LEIFELD EUROTIS Edelstahlwellrohr -> DOWNLOAD, според мен също ги предлагат в България.
С изтръпнали ръце трудно се пишело :-D

Че стават за питейна вода стават:
"Cats-tubes are made from stainless steel AISI 304 or AISI 316 L. Both materials are certified for drinkable water and gas."
Относно крайните фасонни елементи, работата е ясна и във фирмата която бях също ми обърнаха внимание на въпроса.
Намерих още едни покрай тия дето ги даде Каналски пак немски и пак се произвеждат в Чехия. Май германците са изкупили чешките заводи. :)
Само дето пишеха какъв голям и велик холдинг са и български фирми имало в холдинга и т.н. и т.н., но естественно няма и помен от приблизителна цена.
Каналски, имаш ли някаква представа за цена на 1/2" на тези за които писа, че чичо Гоого мълчи по въпроса? Открих фирми в BG, но никъде няма цена, много мразя като си крият цените.
Поне да пишат производствена цена толкоз кинта, пък че ще е по-скъпо като го купуваш е ясно, но поне имаш някаква представа. А не да се опитват да ти резнат главата от кръста, че и по-надолу. Работих с хора от подобна фирма, цените се определяха от това с каква кола и какви дрехи е дошъл клиента, поведението и т.н.
Не ми понесе такава атмосфера.
LazarGanev - "Велик майстор"
Има си цени, ама са солени:
http://www.liliahiv.com/getfile.php?w=32
Но са бедни откъм фасонни части - това не е цялостна система за водопровод, а само за гъвкави връзки според мен - няма стенни колена, комплекти за батерии и т.н.
Ама тия са пак ситема CATS, аз питах за тия другите за които писа Каналски, LEIFELD.
Милсех, че цената е солена, но вече се замислям след като вчера жената за 30 мин. в магазина само за храна остави 100 кинта. А тия тръби не ги купувам всяка седмица.
Пластмасата искам да я избягна ако мога.
Каналски - специалист
За LEIFELD , тази фирма може да имат информация за тръбите
Стар Сайт , Нов сайт
ама ... аз само за шините съм питал и поръчал една+планки по куриер преди 2г
quietmadness написа:
.. но вече се замислям след като вчера жената за 30 мин. в магазина само за храна остави 100 кинта. А тия тръби не ги купувам всяка седмица.
Мъдри Мисли! Поздравления!
Аз често подобно нещо казвам за Подовите Сифони "Ти колко подови сифона имаш в къщи, че ти е скъпо?"
Благодарско за инфото!
В понеделник ще ги прозвъня, а за сифоните на пода реших HL с PRIMUS затвор да не ми смърди като си подам носа в банята. Клик-клак нещо не ми харесват, какъвто съм разсеян все ще са отворени. В края на краищата банята не е пипана 30 години, 10 години да не пипам по нея все си струва. То два - три пъти да излезеш на кръчма и си ги изял, изпил и .... :-D парите за сифоните.
За смесителите също смятам да не давам за 4600 кинта дето видях един, щото са пари за гъзария, но пък няма да взема и от 35лв дето все едно съм си хвърлил левчетата в коша.
Има неща за които си струва, човек да хвърли малко пари.
Джакузи няма да си взимам :lol:, нямам толкова свободно време да се топя. Аз затова и ваната махнах, сега в банята е "просторно". :)
  • 1
  • 2

Тема "Гъвкави неръждаеми тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: