Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ddushi - напреднал
Здравейте, въпроса ми е следния. Искам на вилата да си източвам водопровода. На хидрофор съм и сега го източвам от направен кран в най-ниската част на системета. Спирам от един кран налягането от хидрофора и отварям всички чешми. Отварям и въпросния кран в най ниската част на системата. Бойлера остава включен на най-ниското ниво на термостата, колкото да не замръзне водата в него. Та въпроса ми е дали да не монтирам един кран и на изхода на бойлера и водата в него да остане затворена. Температурата която ще добие водата в него ще е максимум 20 градуса, че и по-малко. Въпросния кран на изхода на бойлера искам да го сложа с цел да монтирам допълнителни изходи на топлата и студената вода и през тях с компресор да издухвам през чешмите останалата вода, защото има чупки и меки връзки и остава вода. Един вид като надувам с компресора да не отива налягане в бойлера. Проблем ле ще е, че водата ще остава затворена в бойлера при ниска температура, а и все пак той няма да е пълен до горе защото някаква част от водата ще се излее като отворя чешмите. Освен това има монтиран възвратен клапан на входа на бойлера.

Тема "Въпрос за бойлер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: