Здравейте всички тук.   

Искам да питам за следният проблем. Имаме го от вече 2 години и това ни побърква. Сградата ни е от 2006-та, с ТЕЦ (към ТЕЦ-София сме).Обаче от по-миналото лято ни тормози този проблем: като влезе човек в банята да се мие/къпе и водата започва да се мени. Ту студена (естествено врътва човек крана към по-топлата), но после идва гореща и ще ни свали кожата от гърба. Врътване на крана към студена (ползуваме всички керамични батерии на Видима-Идеал) и после пък идва почти студена. Айде пак крана към по-топла...и така къпането се дели по време 50:50 за къпане и за въртене (нагласяне) на крана, което също е и загуба на време когато човек бърза и трябва да си вземе един бърз душ и да излезе. Сградата е на 4 етажа + партер и на етаж са по 2 апартамента + най-горе е всъщност мезонет. Тоест не е голяма. Живущите сме 3 семейства общо, останалите са офиси и нощем няма никой. През зимата парното (радиатори от италиянските) си работи нормално, но с водата за къпане и миене на чинии е проблема. 3-4 пъти звънях на тия от Топлофикация, описан им е проблема, тяхна е абонатната като съоражение, все обещават , че ще го оправят, но в крайна сметка НИЩО. Отговорният за района идва, почиства някви филтри само и толкоз. Мърда В сградата няма отворен бойлер (както той се изрази), бойлер (и то проточен с всичките му там кранове, които се затварят когато има вода от ТЕЦ-а) имаме само ние, другите живущи и офисите въобще нямат бойлери. Вече не знам какво да правим, тъй като е ясно, че тия от ТЕЦ-а нямат никакво намерение да открият къде е проблема и да си го отстранят. Та чудя се, има ли някой тук от София да дойде да погледне и ако може поне да посочи какъв е проблема ни (имаме ключ от абонатната, ще си платим естествено), някой , който е в час с нещата...за да знаем какво да правим ?
  В сградата няма отворен бойлер (както той се изрази), бойлер (и то проточен с всичките му там кранове, които се затварят когато има вода от ТЕЦ-а) имаме само ние, другите живущи и офисите въобще нямат бойлери. Вече не знам какво да правим, тъй като е ясно, че тия от ТЕЦ-а нямат никакво намерение да открият къде е проблема и да си го отстранят. Та чудя се, има ли някой тук от София да дойде да погледне и ако може поне да посочи какъв е проблема ни (имаме ключ от абонатната, ще си платим естествено), някой , който е в час с нещата...за да знаем какво да правим ?   Като виждаме, че няма файда от местният отговарящ за тая абонатна...
  Като виждаме, че няма файда от местният отговарящ за тая абонатна...   На мен това подгряване на водата ми прилича на нещо като гигантска ютия, която включва/изключва...когато "включва" - има топла вода, вряла...пари. Като "изключва" - идва студената. Ще се радвам на отзив по темата и някой, който мисли, че може да помогне... Благодаря предварително
  На мен това подгряване на водата ми прилича на нещо като гигантска ютия, която включва/изключва...когато "включва" - има топла вода, вряла...пари. Като "изключва" - идва студената. Ще се радвам на отзив по темата и някой, който мисли, че може да помогне... Благодаря предварително  

Искам да питам за следният проблем. Имаме го от вече 2 години и това ни побърква. Сградата ни е от 2006-та, с ТЕЦ (към ТЕЦ-София сме).Обаче от по-миналото лято ни тормози този проблем: като влезе човек в банята да се мие/къпе и водата започва да се мени. Ту студена (естествено врътва човек крана към по-топлата), но после идва гореща и ще ни свали кожата от гърба. Врътване на крана към студена (ползуваме всички керамични батерии на Видима-Идеал) и после пък идва почти студена. Айде пак крана към по-топла...и така къпането се дели по време 50:50 за къпане и за въртене (нагласяне) на крана, което също е и загуба на време когато човек бърза и трябва да си вземе един бърз душ и да излезе. Сградата е на 4 етажа + партер и на етаж са по 2 апартамента + най-горе е всъщност мезонет. Тоест не е голяма. Живущите сме 3 семейства общо, останалите са офиси и нощем няма никой. През зимата парното (радиатори от италиянските) си работи нормално, но с водата за къпане и миене на чинии е проблема. 3-4 пъти звънях на тия от Топлофикация, описан им е проблема, тяхна е абонатната като съоражение, все обещават , че ще го оправят, но в крайна сметка НИЩО. Отговорният за района идва, почиства някви филтри само и толкоз. Мърда
 В сградата няма отворен бойлер (както той се изрази), бойлер (и то проточен с всичките му там кранове, които се затварят когато има вода от ТЕЦ-а) имаме само ние, другите живущи и офисите въобще нямат бойлери. Вече не знам какво да правим, тъй като е ясно, че тия от ТЕЦ-а нямат никакво намерение да открият къде е проблема и да си го отстранят. Та чудя се, има ли някой тук от София да дойде да погледне и ако може поне да посочи какъв е проблема ни (имаме ключ от абонатната, ще си платим естествено), някой , който е в час с нещата...за да знаем какво да правим ?
  В сградата няма отворен бойлер (както той се изрази), бойлер (и то проточен с всичките му там кранове, които се затварят когато има вода от ТЕЦ-а) имаме само ние, другите живущи и офисите въобще нямат бойлери. Вече не знам какво да правим, тъй като е ясно, че тия от ТЕЦ-а нямат никакво намерение да открият къде е проблема и да си го отстранят. Та чудя се, има ли някой тук от София да дойде да погледне и ако може поне да посочи какъв е проблема ни (имаме ключ от абонатната, ще си платим естествено), някой , който е в час с нещата...за да знаем какво да правим ?   Като виждаме, че няма файда от местният отговарящ за тая абонатна...
  Като виждаме, че няма файда от местният отговарящ за тая абонатна...   На мен това подгряване на водата ми прилича на нещо като гигантска ютия, която включва/изключва...когато "включва" - има топла вода, вряла...пари. Като "изключва" - идва студената. Ще се радвам на отзив по темата и някой, който мисли, че може да помогне... Благодаря предварително
  На мен това подгряване на водата ми прилича на нещо като гигантска ютия, която включва/изключва...когато "включва" - има топла вода, вряла...пари. Като "изключва" - идва студената. Ще се радвам на отзив по темата и някой, който мисли, че може да помогне... Благодаря предварително  

.gif)

Може пък да не е нещо кой знае какво, ама като не разбирам...как да открия проблема
  Може пък да не е нещо кой знае какво, ама като не разбирам...как да открия проблема