Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Fender - специалист
Здравейте, след 4 месеца ползване на банята, маншона на тоалетната прокапа. Маншона прокапа от там, където влиза в тръбата. Няма проблеми да го сменя, проблема идва от как да го извадя и да сложа новият? Разстоянието между тръбата и тоалетната е около сантиметър-сантиметър и половина. Прилагам снимки да видите за какво става въпрос. Ако някой е брал такива ядове нека даде акъл какво да правя. Аз си мисля ако стане да го нарежа, да махна тръбата и да постава от тези гофрираните тампони, обаче дали няма да е много дълъг и пак да не стане.
Прикачен файл:
IMG_6733.jpg

Прикачен файл:
IMG_6734.jpg
Прикачен файл:
IMG_6735.jpg
batvenko - специалист
Режи дъгата - няма място там. След което монтираш гъвкава връзка за тоалетна. Гаранция, че повече няма да капе.
iliya_i - майстор
Изваждаш двата винта, дето я държат към пода (единият се вижда на първата снипка, другият е от обратната страна), местиш я напред, сменяш маншона и после по обратния ред.
Fender - специалист
Не става с местене, тоалетната е залепена за плочките, там дето се вижда че има винт всъщност няма, сложена е тапата за декорация на дупката. Ако няма друго решение ще прибегна до това да махна дъгата и да сложа гофра, ама пак не знам разстоянието достатъчни ли е за гофра, от стената до тоалетната е 15-16см. При гофрите колко е минималната дължина?
batvenko - специалист
Продават се различни дължини, има и такива, които се режат до желания размер.
wanderer - специалист
Fender (stratocaster :supz: ), наскоро монтирах една чиния на приятел, тръбата за мръсния канал излизше една идея по надоло от твоята. идеята беше да се монтира максимално близо до стената, освен това не беше моноблок, и отстоянието от стената беше по малко от твоето ако съдя визуално. така че мисля че ще успееш, ако изхвърлиш дъгата. ползвахме стандартна гофра, ама не помня точно каква беше.
zdravcho - специалист
Правилно си се насочил - режи и махай дъгата и стария маншон. Измери ориентировъчно дължината на свръзката и си купи - има изцяло гумени гофрета, има едни пластмасови които могат леко да се разтеглят, има и такива които се режат до необходимата дължина. За дължината не се притеснявай - идеална е.
Fender - специалист
Много благодаря за бързите отговори и съвети. Само още едно питане, може и малко глупаво да е, ама първо да срежа маншона, за да го махна и да се опитам да извадя коляното или направо с ножовка да режа коляното там където влиза в другото при стената.
zdravcho - специалист
Аз бих отрязал дъгата на две места - някъде към края на разширението където влиза маншона и на 1-2см от другата дъга. Така ще излезе едно горе-долу триъгълно парче от дъгата, което ще ти освободи достатъчно място да извадиш спокойно двата остатъка + маншона :toimonster:
Прикачен файл:
IMG_6734.jpg
IMG_6734.jpg (51.67 KиБ) Видяна 8996 пъти
Fender - специалист
Ясно, в събота ще действам. Много благодаря още веднъж.

Тема "Маншона на тоалетната тече, моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: