Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pif4o - специалист
Здравейте колеги, ще се прави ремонт на един сутерен в които до сега нямаше баня и тоалетна, предвидливо още преди няколко години прекарах Ф110 тръба до мястото където ще е банята и тоалетната сега. Наклона на тази тръба е спазен по ваши препоръки още тогава когато питах "как се прави" По спомен 3-4%, дължината на тръбата е около 6 метра с две чупки на 45 градуса по трасето от 6м. Въпроса обаче е друг, тази тръба стига с този наклон до една бивша яма, сега превърната в шахта, тази шахта е вързана към канализацията на дълбочина около 1,50 под нивото на повърхноста, въпросната тръба стига до шахтата под наклон 3-4% но вече в самата шахта прави веднъж 45градуса на долу и още веднъж 45градуса на страни към основната тръба която води към канализацията на улицата. Проблем ли е това и може ли да води до евентуално запушване на това място щото онея ми ти неща ще плават до това място но там вече ще се спуснат почти вертикално от 1,50 височина и после пак трябва да потеглят хоризонтално към канализацията. Ще приложа малка скица за да стане по ясно :)

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
torbalan - Дървен философ
Според мен не е проблемен, но защо не прекъснеш тръбата там.

Просто до входа на шахтата и толкоз.
pif4o - специалист
Ам що, то до скоро беше така всичко се вливаше там включае и външната чешма ама тая пуста шахта е баш до входа на къщата, едно че ще мирише ако всичко се плиоска долу едно че аз на скоро навързах тръбите за да няма води в тая шахта че се получва някво пропадане там за което бях пускал тема та ме посъветваха тая шахта да я запазя суха , да няма да течат води в нея да се пропиват въпреки че е ляхме от бетон. Та сега всички тръби от водостоци външна мивка и тая от бъдещата тоалетна са навързани. Ако не друго поне достъпа до тая чупка е лесен ще с еизвършват прочистващи процедури ако се наложи хаха.
torbalan - Дървен философ
Ползвай дъгички, а не колена...

Мисля, че няма да имаш проблеми. Помисли и за ревизия някъде да оставиш.
pif4o - специалист
Да дъгички ползвам, нямам колена никъде по трасето така ме посъветвахте още тогава :) инак за ревизия ще ползвам самата шахта, там лесно се маха горното коляно и мога и в двете посоки да деиствам ако се наложи. Благодаря ти торбалан не веднъж и дваш си ми помагал :) :partyman:
kozl - майстор
И да не остави, щом има достъп в шахтата, ще ги разглоби и ревизира.
Аз мисля, че може да се свържеш по начина, който си начертал. Новите шахти се правят с вертикален скок от тръби преди самата шахта, като се прави нещо като байпас точно до шахтата, но извън нея.

Тема "Въпросче за канализация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: