Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jja
Преди година сменях водомерите. На холендъра сложих уплътнение от пластмаса (гумените след време протичат по мой опит). Онзи ден спряха топлата вода в квартала и по тръбите на топлата си потече студена. В този момент водомера на топлата вода протече от холендъра. Свалих го и смених уплътненията. Междувременно пак пуснаха топлата вода и с новите уплътнения нямаше проблем. Днес пак тръгна студена вода по тръбите на топлата и уплътненията пак протекоха.

Такова чудо за пръв път виждам. Дайте идеи какво да правя. Има ли някакви "маркови" уплътнения? Мога да сменя материала на гума или клингерит но и двата материаал след време се скапват и протичат. В моя опит пластмасата до сега беше на практика вечна но...
montoya - майстор
Клингеритови или силиконови уплътнители може би ще държат повечко
krasi92 - майстор
Разстоянието между водомера и холендъра да не е голямо и гарнитурите да идват тънки.Аз си правя по размер тефлонови и за момента по добри не съм ползвал.Наилоновите които се продават също са добри.
jja
А от какво правиш тефлоновите?

Иначе това на което викаш наилонови сигурно е това на което аз викам пластмасови. Бели, полупрозрачни и сравнително твърди. Точно тези протичат.
jekasus - майстор
Тръбите отпреди годината са същи и холендрите са месингови изцяло?
jja
Да тръбите са същите, полипропиленови са. Съответно откъ водомера челото е месингово но откъм тръбата е полипропилен. Гайката е месинг също.
krasi92 - майстор
Тефлоновите ги правя от тефлон на струга а наилоновите са същите като тези дето ги ползваш и ти.Полипропилена поддава и разстоянието за гарнитурата не е проблем като маи остава само холендрите нещо да са калпави но това може да каже някои работил с тях .Още на пръв оглед не ми вдъхнаха доверие нито те нито крановете и просто не ги ползвам а работя с обикновенните месингови .Опитай с гумени без да стягаш зверски.

Тема "Водомера протича като спрат топлата вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: