• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
DeyanS - специалист
Здравейте колеги. Това на снимката е тръбната система от кухненската мивка към канализацията. Разглобих я за да я почистя и след монтажа ми връща и изтича водата от посоченото място. Това е на последната тръба, която може да се маха - горната влиза в долната, която ми е статична. Няма винтова система тук, както на другите две части.
Когато всичко е разглобено и изсипвам вода в канализацията, няма проблем, поема я. Но когато монтирам всичко и пусна водата, връща и изтича през последната връзка.
Каква би могла да е причината. Мисля си, че може би трябва да има някакво гумено уплътнение, но нямам спомен преди това да е имало. Възможно ли да е нещо свързано с наличие на въздух в тръбите когато ги монтирам всичките?
Някакви идеи за решение?

Прикачен файл

33597424_10216818435552231_7712291306763976704_n.jpg
33597424_10216818435552231_7712291306763976704_n.jpg (39.26 KиБ) Видяна 3338 пъти
DeyanS - специалист
В първото мнение не ми позволи да добавя и втората снимка на самия теч.

Прикачен файл

33664093_10216818380710860_3699333466089848832_n.jpg
33664093_10216818380710860_3699333466089848832_n.jpg (54.85 KиБ) Видяна 3337 пъти
Димитър Димов - специалист
Там където е оградено трябва да има гумено уплътнение.
iliya_i - майстор
Като извадиш, от вътрешна страна на уширения пръстен е.
kozl - майстор
нед май 27, 2018 4:35 pmDeyanS написа:
Мисля си, че може би трябва да има някакво гумено уплътнение, но нямам спомен преди това да е имало. Възможно ли да е нещо свързано с наличие на въздух в тръбите когато ги монтирам всичките?
Някакви идеи за решение?
Това са колена. Уширението на колената е за да се помести гумен уплътнителен пръстен. Ако е нямало, тогава колената са били залепени. Ама как си ги разглобил :?
Такива уплътнения се продават и отделно, обаче в краен случай може да си купиш ново коляно, защото има колена със запресовани уплътнителни пръстени, които пръстени, не са предвидени за подмяна.
Ако при колената сглобката е лесна - влиза лесно, значи или няма уплътнение или с голяма вероятност няма да уплътни. За да става по-плесно сглобката се продава смазка за целта или се маже с "веро".
lov - майстор
А що я разглоби ? :-D
Защото не искаше да поема сифона нали. Там дето ти обясняват че трябва да има уплътнение му е все едно дали го има или няма. Запушен ти е канала след следващото коляно и за това прелива от там а не защото няма уплътнение. Е ако имаше и не пропускаше мивката пак щеше да се пълни и да не се оттича но пък нямаше да тече от там. :)
Пак заради една друга тема ще повторя няма глупава вода има глупави майстори. :)
Та водата много трудно ще я накараш да тече на обратно и в твоя случай е така нещо им пречи да върви по тръбата на долу.
DeyanS - специалист
Благодаря ви на всички за отговорите. Ходих до магазина, в действителност там трябва да има гумено уплътнение и когато видях колко е дебело и здраво, не ми се вярва да ми се е махнало само без да забележа. Както и да е, сложих ново, не връща от там вече вода и както каза lov мивката вече не се оттича :lol:
Странно ми е защо, при положение, че като изливам вода директно в тръбата я поема, но като вържа системата и не иска. Сега ще пусна в канала телта, надявам се само това да е проблема.
plamen6703 - майстор
Пробвай с нещо такова https://www.officemarket.bg/p/preparat- ... -tubofloo/ може да се изненадаш от резултата :-D
lov - майстор
Щото там наливаш с канчето. :-D
Я налей направо с кофата в тръбата и ще видиш че не поема. Останала е дупчица колкото моливче че и по малка.
lyubohar - майстор
Абе не всякога препаратите помагат.
https://www.google.bg/search?q=%D0%B6%D ... 67&bih=566

Това е по сигурно.

Иначе ужасна гняс се събира по сифоните в кухните.
Няколко пъти годишно ги разглобявам и остъргвам.
  • 1
  • 2

Тема "Теч от канала на кухненска мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: