Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
infomar
Водата която отива в кухнята трябва да я разделя поне на 3 лъча:
- мивка
- пералня
- миячна.
Някой ползвал ли е за подобна цел профилни колектори с вътрешна резба 1/2?

Прикачен файл:
Snap-21474836489.jpg
Snap-21474836489.jpg (11.23 KиБ) Видяна 1634 пъти

Гледам, че вход и изход са на 1", а трите изхода на 1/2".
Идеята ми е на входа да поставя един механичен филтър 100 микрона с един шибърен кран, на другият изход - тапа.
На трите изхода салникови вентили 1/2" от подобен тип. Сферичните не ги харесвам, но дайте мнение за тях. Не знам само дали ще се поместят един до друг. Ако тези не станат какви други мога да ползвам?

Прикачен файл:
Snap-2147483648.jpg
Snap-2147483648.jpg (5.9 KиБ) Видяна 1634 пъти

Вентилите на изходите преходници в зависимост от предназначението.
За гъвкави връзки мисля да приложа стоманени гъвкави тръби 1/2.

Прикачен файл:
Snap-214748364800.jpg
Snap-214748364800.jpg (17.79 KиБ) Видяна 1634 пъти

Някакви корекции или препоръки?
Някой правил ли го е по този начин? Колекторът дали ще свърши работа? Къса ми се вижда резбата му за отклоненията.
iliya_i - майстор
А защо не две тетки с нипел между тях?
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо искаш да ползваш профилни колектори, а не щамповани с вградени кранчета?
https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q ... 4716785994
Този, който хванах случайно е с изводи 24х19, но има и на 1/2", например "Tiemme"
Ето и колекторна схема на водопровод:
Изображение
infomar
Ами щото не знаех, че съществуват. Този колектор трябва да е под мивката и там да разпределя за всички консуматори.
Не мога да намеря къде са тези за 1/2 цола. Страниците нещо се бъркат при мен. Значи трябва ми на всякъде да има 1/2 или поне на кранчетата. Освен да питам по телефона.
Тези кранчета сигурни ли са?

п.с.
За съжаление указаната фирма не предлага 1/2", имат 3/4" с преходници но няма да е голям проблем.
Последна промяна от infomar на съб юли 21, 2018 7:17 pm, променено общо 1 път.
съб юли 21, 2018 7:11 pminfomar написа:
Ако не са ментета - да.
infomar
съб юли 21, 2018 7:16 pmLazarGanev написа:
съб юли 21, 2018 7:11 pminfomar написа:
Ако не са ментета - да.
Ако поръчам от този сайт, дали ще попадна на ментета, или божа работа?
Мисля това да поръчам
http://www.tiemme.com/bul/1877k50_prodo ... _63740.php
Безпокои ме само тази "Самоуплътняваща резба с О-пръстен", дали ще е съвместима със стандартен преходник към 1/2"
Е, от Гърция ще поръчваш! Като гледам там няма на 1/2". Виж ТУК. Имай предвид, че челата са тънки и н е стават за челно уплътнение. Или трябва да навиеш удължители, за да ползваш дебелото им чело, или има едни специални месингови пръстенчета, ама не знам къде ще ги намериш. По-добре с удължители.
jekasus - майстор
От едната страна хората не им се плаща, щото майстори уж скъпо взимат, от другата страна готови да хвърлят повече пари на вятъра...
infomar
съб юли 21, 2018 9:43 pmjekasus написа:
От едната страна хората не им се плаща, щото майстори уж скъпо взимат, от другата страна готови да хвърлят повече пари на вятъра...
Искате да кажете, че това не е удачно и няма да върши работа за тази цел ли?

Мога да го направя и с поцинковани или ППР фитинги, но не искам. Хората са открили топлата вода и разбира се всяко удоволствие се заплаща.
От София до Бургас мога да стигна пеша, с конска каруца, влак или самолет - разликата е в парите и комфорта.

Благодаря на г-н Ганев за подсказването.

п.п.
Понеже пуснахте "закачка", то да ви питам - колко пари/време ще вземе един майстор водопроводчик в София за да дойде и събере един подобен троен разклонител с поцинковани фитинги и кранчета и да го монтира? Колко време гаранция ще ми даде, че няма да текне и ако има теч, ще го отстрани безплатно? Повече от 40 лв... по-малко... :? Ще ми издаде ли касов бон :?
turbocharged - специалист
Има си специални кранчета за целта. Двойни, тройни с удължители и т.н. Има ги и в кварталната железария. Никакви нипели не ти трябват.
http://hydrostab.com/uploads/files/c518 ... 0b46a3.pdf
Каталога е примерен.

Тема "ВиК разклонител в кухнята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: