Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Fori - специалист
Моля за съвет, имам оферта за подмяна на хоризонтални щрангове в стандартен 8 етажен блок, но не съм видял че офертата не включва тъбата, която идва от общия кран, на въвода в сградата до хоризонталните тръби, който ще бъдат полипропилен.
Въпроса е имали смисъл да се смени това парче около 5 метра 2 цола поцинкована тръба?
Колко би струвало с полиетилен? - (тези черните дето ВиК полага подземно)-като им гледам цените, в-пъти са по евтини от полипропилена(2.90-1метър <11.30-1метър-фи=63мм), се чудя защо не се работи с тях.
Колко би струвало с поли-пропилен?
Ако има някой, който има отит в монтаж на полиетилен нека да сподели технологията - полагане, линейни разширения, моменти на стягане на щуцерите , особености и др. Приложено слагам няколко снимки на полиетилен части и тръби и бледо подобие на схемата на разположение на тръбата.
Дайте съвет за оптимален вариянт.

Прикачен файл

t1.jpg
t1.jpg (19.31 KиБ) Видяна 3958 пъти

Прикачен файл

fig123.jpg
fig123.jpg (16.92 KиБ) Видяна 3958 пъти

Прикачен файл

11.JPG
11.JPG (8.73 KиБ) Видяна 3958 пъти
montoya - майстор
По цените които имам при мен метъра на Ф63 полиетилен е 4,75лв.
Преход с външна резба 4,20лв., преход с вътрешна резба 4,45лв
Цените са без ДДС в това което имам.
Не стават обаче за топла вода мисля.
http://www.enbra-bg.net/ имат цени на сайта
Fori - специалист
Важно уточнение става въпрос само за студената вода, защото скоро (или не толкова) ще сменят абонатната станция и тогава ще се прави другата връзка към хориз.щрангове.
dmi - специалист
Искаш дате убедя да го правиш с полиетилен или да го правиш с полипропилен?
При положение, че цената ще се дели на 20 ( колкото евентуално за апартаментите ) си го направи с ППР. За полиетилена ще ти трябват верижни ключове, а и той е за външен водопровод.
pipbel - майстор
На мен ми положи ВИК майстора от дворната шахта до входа на къщата полипропиленови, а не полиетиленови тръби.
Канала изкопан за целта беше 80 см дълбок.

Проблем ли е, че е направено с PPR ? Недостатъци ?

Тема "Моля за съвет - политеиленова тръба 2"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: