• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Mitashki_MM - специалист
чет фев 27, 2020 9:03 pmiliya_i написа:
Всъщност май ти трябва такава. Режеш си я колкото ти трябва дължина.
Точно това си намерих на последно място. Понеже нищо не пишеше на нея малко ме съмняваше да не би да са ми дали ПП ама направих тест вкъщи - при горене на тресчица от нея тази се овъглява до черно, докато един ПП дето ползвах за сравнение си се топи чисто. Та си мисля че ще стане работата с нея и малко Тангит.
Mitashki_MM - специалист
чет фев 27, 2020 9:37 pmturbocharged написа:
Не ти трябват никакви муфи щом ще се включваш към съществуваща тръба и нататък редиш свободно. Ползвай си тръби и дъги както ти намеква iliya_i . Муфите са за да свържеш две циментирани тръби.
Аз понеже нацелих леко с къртача тръбата на съседния сифон (дупката е 4мм в тавана на тръбата) леко се чудех дали да и правя такива байпаси ама по-скоро се отказах и мисля да и сложа една кръпка 6-7см от половинка тръба отгоре с ПВЦ лепило. Този вариант нали е по-сигурен?
wanderer - специалист
Ако си сигурен че е само дупката, и няма пукнато по тръбата, лепи с тангит-а и няма да имаш проблем.
jekasus - майстор
Mitashki_MM написа:
Аз понеже нацелих леко с къртача тръбата на съседния сифон
Ново или старо строителство?
Но е без значение - всичко наново се пуска - и вода и канал, старото си изживя живота, при новото строителство има много неизвестни, по-добре половин ден къртене, отколкото много дни ремонт след някоя проблема и основно, финансово много назад...
Mitashki_MM - специалист
Ами за относително ново строителство идва реч - на 10г ама не е ползвано до момента. Аз им направих тестове и на двата ръкава - по 2 кофи излях във всеки сифон - никъде не пусна и капка. Какво може да им се случи в бъдеще, което да не може да се случи на новите тръби?
  • 1
  • 2

Тема "Двойна муфа ф50?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: