Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
zori_ch - напреднал
Имам нужда от съвет и помощ - надявам се да ми помогнете!
Правя ремонт в апартамента си вече три месеца......и не мога да го завърша, понеже съседа от горе не може да оправи теч, който наводнява кухнята, тоалетната и банята ми.Първо реши, че е от отходната тръба, на която имаше дупка - лепи нещо, прави, и теча спря за извесно време.С уверението, че всичко е оправено, моят майстор сложи гипсокартон в кухнята, а стените в банята и тоалетната се шпакловаха и боядисаха.И след това нали се сещате - пак същата история на ново - и в 3-те помещения пак вода, започна да пада мазилка, всичко е мокро и жълто при мен, а горе при комшията няма и капка и не може да се разбере от къде тече.Викнахме майстор, който каза че трябвало да се смени цялата отходна тръба,но съседа не иска да чуе за разбиване при него.Та въпроса ми е има ли вариянт интервенцията да почне от долу на горе и ако може някой да ме ориентира колко може да струва подобно начинание, понеже аз ще плащам всичко......Притеснява ме и това, ако се смени тръбата, а не е от нея........Надявам се да съм обяснила добре проблема и ще съм благодарна да ми помогнете!!!!!! :) :) :)
angel_ov - специалист
Теча, ако е от комшията той плаща, даже трябва да ти поеме ремонта на етажа. Ако се пъне- монтажна пяна в тръбата и стой та гледай :-D
SHL - специалист
zori_ch написа:
Имам нужда от съвет и помощ - надявам се да ми помогнете!
Правя ремонт в апартамента си вече три месеца......и не мога да го завърша, понеже съседа от горе не може да оправи теч, който наводнява кухнята, тоалетната и банята ми.Първо реши, че е от отходната тръба, на която имаше дупка - лепи нещо, прави, и теча спря за извесно време.С уверението, че всичко е оправено, моят майстор сложи гипсокартон в кухнята, а стените в банята и тоалетната се шпакловаха и боядисаха.И след това нали се сещате - пак същата история на ново - и в 3-те помещения пак вода, започна да пада мазилка, всичко е мокро и жълто при мен, а горе при комшията няма и капка и не може да се разбере от къде тече.Викнахме майстор, който каза че трябвало да се смени цялата отходна тръба,но съседа не иска да чуе за разбиване при него.Та въпроса ми е има ли вариянт интервенцията да почне от долу на горе и ако може някой да ме ориентира колко може да струва подобно начинание, понеже аз ще плащам всичко......Притеснява ме и това, ако се смени тръбата, а не е от нея........Надявам се да съм обяснила добре проблема и ще съм благодарна да ми помогнете!!!!!! :) :) :)
Здравей,
направи си ремонта и още същия ден ( даже си запази час ) извикай застраховател ! Застраховай си новия ремонт срещу пожар земетръс и наводнение, както и срещу евентуални "майсторски" намеси от страна на съседа по неговия апартамент. Повярвай ми, тези застрахователи лекуват подобни инатщини на съседи, дето си направили ремонта и вече нема да пипнат.....
zori_ch - напреднал
Благодаря много и на двама ви!!!!За застраховането - така и ще направя,само не знам дали ще мога да го издокусоря да не се вижда мокрото - то непрекъснато тече...А за в тръбата не го разбрах много :roll: :) - как да я сложа пяната :? нали все пак аз ще го правя......

Благодаря и хубав ден на всички!!!!!!
romanpm - майстор
За пяната е необходимо малък отвор за да се пъхне "сламката"в тръбата и 20 минутно отсъствие на съседа през което време се втвърдява пяната и каналът му се запушва тотално...Не го препоръчвам защото може да има ответни мерки , а той е отгоре! :)
zori_ch - напреднал
romanpm, благодаря много за пояснението :lol: - много ми хареса това, ама по-добре наистина да не експериментирам.....наистина гадта е отгоре :)
Благодаря още веднъж!!!!!!!

Тема "моля за помощ-от 3 месеца проблем......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: