Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bijonisler@gmail.com - специалист
Помощ.Започнах сондаж в градината,до 11 метър всичко беше добре но ударихме на камък.Отвора на сондажа е около 25см в диаметър.Пробиваме с моторен свредел.Давайте предложения как да се справим с проблема.
Andri01 - майстор
Боркорона за бетон. Но такава 250мм не знам дали ще намериш. аз също се замислям за нещо подобно. Имам дренаж . Шахта към него към 1,70м дълбока ,но искам да я удълбоча или да направя сондаж на долу. Предполагам,че свредела се застопорява ,не се държи на ръка,нали? :partyman:
bijonisler@gmail.com - специалист
вт апр 14, 2020 7:34 pmAndri01 написа:
Боркорона за бетон. Но такава 250мм не знам дали ще намериш. аз също се замислям за нещо подобно. Имам дренаж . Шахта към него към 1,70м дълбока ,но искам да я удълбоча или да направя сондаж на долу. Предполагам,че свредела се застопорява ,не се държи на ръка,нали? :partyman:
Двама човека го държим на ръка без проблем.По малките камъни ги извадихме заедно с пръста но този ни се опъна.Сега намерих боркорона 60мм и ще пробваме с нея.
Andri01 - майстор
60мм Ако можете да направите поне 2 дупки ,това ще поразбие камъка. Е,зависи от дебелината му,разбира се. Успех !! :)
:partyman:

Тема "Саморъчен сондаж." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: