Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,предстои ми сондаж/вероятно около 30 м/,необходимия ми дебит на повърхността е от порядъка на 6 000-9 000 литра и мощност 0,55-0,75 KW.Видях доста помпи с тези характеристики,но не знам коя марка да избера.Ako може,предложете ми колкото се може повече марки и видове.Цената не е определяща,бих похарчил и малко повече за качество.Също така,какъв електрогенератор ще ми е необходим,за да работи помпата нормално?Например,за 0.75 KW мощност на мотора напомпата,какъв ще са необходимите параметри ма генератора,защото,доколкото знам пусковото напрежение е в пъти по високо от работното.В часност,генератора,който притежавам-2,8 KW ще запусне ли сондажна помпа от 0,75KW? Благодаря на отзовалите се. P.S. По професия съм шофьор,така че нямам почти никаква представа от електротехника :? :? :?
шоп - майстор
Направи сондажа, виж нивото и дебита и тогава мисли за помпа.
Има софт стартери и с тях ще намалиш не напрежението както пишеш, а пусковия ток.
ben84 - специалист
А защо не направо помпа на бензин?
ср апр 22, 2020 9:21 pmben84 написа:
А защо не направо помпа на бензин?
Мисля,че няма как да вкарам бензинова помпа в отвор 120-140 ммм,а и от 30 метра вертикал да дърпа....няма да стане..
ср апр 22, 2020 3:01 pmшоп написа:
Направи сондажа, виж нивото и дебита и тогава мисли за помпа.
Има софт стартери и с тях ще намалиш не напрежението както пишеш, а пусковия ток.
Ще бъдеш ли така любезен да ми обясниш за софт стартерите ,или,още по добре,предложи линкове да се информирам,че съм тотален невежа в тази насока.Прав си за пусковия ток,но...толкова от шофьорче...

Тема "Избор на сондажна помпа и електрогенератор за нея" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: