Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
petrov_belota - специалист
Привет!
Живея в жилищен блок на 1 етаж. От известно време, когато комшиите отгоре перат при мен от мивката извира тяхната мръсна вода :( Следователно някъде под мен общия канал е запушен. Пробвах да го изчистя с 6/7 метров дебелостенен армиран маркуч и препарати тубуфло - разлика няма :( Вероятно запушването е някъде по-надолу. Лошото е, че е частично запушен (тей като ме наводнява само при интензивно изхвърляне на вода). Въпросът ми е: Мога ли да използвам някаква по-силна химия или друг способ за отпушване ?
П.с канала е изграден от онези пършави сиви тръби ! Благодаря, предварително !!!
Svetoslavoff1 - майстор
Здравей,
Бях в този филм, в много по-хард версия. Тъй като верт. щранг за мръсната вода е общ за входа, изисквай от домоуправителя да му се направи промивка с машина под налягане до изходната шахта на входа. Добре е да се направи ревизия на цялото трасе под теб.
Ако си решил сам да се бориш, можеш ти да повикаш фирма с такава машина. Ако имаш водоструйка, може да пробваш и с нея. Неотдавна в ЛИДЛ бяха пуснали дълъг маркуч с дюза под налягане.
kozl - майстор
чет окт 08, 2020 6:53 pmpetrov_belota написа:
Привет!
Живея в жилищен блок на 1 етаж. От известно време, когато комшиите отгоре перат при мен от мивката извира тяхната мръсна вода :( Следователно някъде под мен общия канал е запушен. Пробвах да го изчистя с 6/7 метров дебелостенен армиран маркуч и препарати тубуфло - разлика няма :( Вероятно запушването е някъде по-надолу. Лошото е, че е частично запушен (тей като ме наводнява само при интензивно изхвърляне на вода). Въпросът ми е: Мога ли да използвам някаква по-силна химия или друг способ за отпушване ?
П.с канала е изграден от онези пършави сиви тръби ! Благодаря, предварително !!!
Не си писал какъв е диаметъра на тръбата, а вероятно е Ф50. Щом си на 1 етаж ако има партер + сутерен е към 5 метра до хоризонталната канализаця. Но при всички положения запушването е в обща част. В сутерена би трябвало да има ревизии за прочистване , но е възможна и да са спестени от изпълнителя на канализацията.
Щом в 6-те метра няма запушване отваря се тръба в сутерена и се продължава с хор.канализация. Много вероятно е запушването да е след прехода от вертикално в хоризонтално положение.
chapara - майстор
На някоя баба дет пере в банята и изсипва водата в тоалетната са и отлетели "кюлотите" и за това е частично запушването :-D :lol: и някоя друга превръзчица и запушването вече няма да е частично :shock: :wink:

https://www.plumberin.net/

Тема "Запушен канал в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: