Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jair - напреднал
В новата ни баня ще имаме отделни душ зона и вана. В сегашния дизайн са предвидени отделни смесители за душ+слушалка и отделен за ваната вграден в борда. Докато разглеждах насам-натам попаднах на вградени смесители на Грое, които имат възможност за 3 независими извода и се чудя дали може се монтира такъв, който да покрие и душа, и слушалката, и ваната.

Ето връзка към спецификациите на смесителя: https://www.grohe.bg/notepad/v1/exports ... ack_image=

Ето и текущия дизайн с планирани отделни смесители, с червените точки е как бих искал е разположен единствения комбиниран смесител. Самия смесител и слушалката ще бъдат преместени по-надясно и по-долу спрямо визуализацията за да бъдат достъпни и от ваната:

Притеснява ме сравнително дългия тръбен път между смесителя и чучура за вана, но тъй като съм лаик това може да не е проблем, а може и да има нещо друго, което ми убягва. Мерси за всички съвети.
jair - напреднал
Значи след много четене тук-там, да, оказа се че може трите извода на смесителя да си отидат за душ, слушалка и вана. Може да игнорирате мнението по-горе освен за контекст :)

Попаднах на добър комплект на Грое в немския амазон и ще ползваме него:

Състои се от:
- разпределителната кутия на смесителя - 2 входа (топло/студено) и 3 изхода.
- термосмесител с три бутона за различните изводи
- луксозна пита, която използва два от изводите - за някаква обща струя и някаква масажна
- слушалка за третия извод.

Този комплект, аз искам да доокомплектовам така, че да става и за вана. Най-дърварския метод ми се струва да не използваме един от изводите за питата, например този за масажната струя и той да замине към ваната. Но по метода на Мечо Пух дали не може да се натамъни някак да се използва всичко - 2 извода за питата, а ваната и слушалката да са с разклонител/превключвател на третия извод?

Ако пренасочването на единия извод към ваната и блокирането на единия на питата е дърварския метод, то луксозния е втора разпределителна кутия, още един смесител и т.н., но разходите стават доста сериозни, така че по-скоро бих се лишил от масажната струя на душ питата. Рових като обезумял в каталога на Грое и не мога да намеря това, което ми трябва - разклонител, който с бутон или ръчка да мога да насочвам струята към слушалка или вана, същите, които ги имат най-обикновените невградени душове с пита и слушалка. Със сигурност трябва да има такова нещо, но явно не знам как да търся и точната терминология.

Представям си го дори като спирателен кран, който съответно спира и пуска струята между смесителя и чучура на ваната, така че когато ваната е блокирана, водата да се насочи към към слушалката:Знам, че се изказвам супер лаишки и се извинявам, но се побърках от четене на каталози и единствените им разклонители/превключватели на Грое явно вървят със смесител, нямат просто превключвател за вграждане.
nikolov333 - майстор
Най-евтиния, практичен и комфортен вариант е термоглава след бойлера, настроена на 40-45гр-са, захранваща топлата магистрала и отделни смесители за всеки консуматор. Аз съм с проточен бойлер с терморегулатор и нямам проблем да ползвам топла вода без ограничения.

Тема "Вграден смесител - душ, слушалка, вана" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: