Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
vuccappella - напреднал
Здравейте, имам пералня за вграждане, модел: https://www.tehnomix.bg/peralnya-za-vgr ... -961484-eu

Оригиналния маркуч за чиста вода на пералнята е твърде къс и трябва да се смени.

Отидох и купих по-дълъг маркуч за пералнята под предтекста, че те са един стандард и свързахме паралянта с новия маркуч, но не е плътно оплатнена и тече на изхода на пералнята при резбата.

Пробвах два отделни маркуча, освен оригиналния и двата текат по същия начин, оригиналния си пасва перфектно и не тече, в железарията нямат други маркучи.

Оригиналния маркуч на снимките е синия а другите са от железарията:

Ето къде е проблема:

Ето как стои на оригиналния:

Ето как тече:

Това, което ми прави впечатление е че оригиналния маркуч е 10 бара, другите са по повече, но като цяло всичките се завинтват за резбата добре и не виждам как това би оказало проблем. Пробвах и да вържа различните краища (на обратно), на новите маркучи, но пак същия проблем.

Проблема идва от това че накрайното оплатнение, което се завинтва се движи напред и назад на новите маркучи, а на оригиналния си стои неподвижно и добре слепено с резбата.

Единственото, за което се сещам е да сложа оригиналния и да го удължа към един купешки с една свръзка, но не ми се иска, другия вариант е да намеря като оригиналния, което искам, но за сега не съм намерил ,ако имате някакви съвети казвайте :roll:
miliad - майстор
Размени уплътненията.
vuccappella - напреднал
чет фев 24, 2022 5:13 pmmiliad написа:
Размени уплътненията.
Как по-точно? Не съм убеден че тези маркучи позволяват лесна смяна, какви интструменти са ми нужни и какво точно трябва да направя за да ги заменя?

Също в железарията питах дали продават различни уплътнения, но не продават. Ако не искам да взема уплътнението от оригиналния маркуч,дори и да е възможно, какво и къде да търся?

ЕДИТ:

Или ти имаш впредвид само за гуменото уплътнение на края на изхода, което е вътре, а не за целия край на маркуча?

Ако е само до гумените оплътнения, то едва ли ще стане:

Ето снимка на уплътнението откачено от новия маркуч, до оригиналния, уплътнението е същото като размери и перфектно напасва оригинала, тоест и да извадя това от оригинала и да го сложа на новия, едва ли ще има промяна.
Изображение

Дургото което е че на оригинална не ми дава да избутам назад пластмасовата част, която се завива, за да извадя уплътнението, тъй като има едно бяло пластмасово зъбче: Изображение , което придържа синята част да не се мърда на зад и може би това оказва най-голямо влияние.

Мерси,
iliya_i - майстор
Има нещо в резбата, дето запъва и не завиваш до края. Мърдането е, защото гайката не се навива до край. Опитай този край да го навиеш първо на металния извод на водопровода. Ако се налага си помогни и с клещи, за да се почисти резбата на пластмасата.

До колкото разбрах, си купил 2 нови маркуча. Свали уплътненията от единия и ги сложи на другия. Опитай с 2 или 3 уплътнения дали няма да стегне.
vuccappella - напреднал
чет фев 24, 2022 6:32 pmiliya_i написа:
Има нещо в резбата, дето запъва и не завиваш до края. Мърдането е, защото гайката не се навива до край. Опитай този край да го навиеш първо на металния извод на водопровода. Ако се налага си помогни и с клещи, за да се почисти резбата на пластмасата.

До колкото разбрах, си купил 2 нови маркуча. Свали уплътненията от единия и ги сложи на другия. Опитай с 2 или 3 уплътнения дали няма да стегне.
Мерси, има логика, сега ще опитаме, единия нов маркуч не мога да му пипам yплатненията, че е от друга пералня, просто и него го пробвах да видя дали той не става. :rolleyes:
Последна промяна от vuccappella на чет фев 24, 2022 9:25 pm, променено общо 1 път.
Lutchezar - майстор
Може да снимаш и другите маркучи от страната на уплътнението. Но за да се клати така, проблемът е в резбата и/или гайката.
krasi92 - майстор
Бялата гаика е по дълбока и резбата на клапана идва къса. Търси маркуч с гайка подобна на синята или изпили бялата. Учудващо щеше да бъде при този луфт да очакваш да не потече.
vuccappella - напреднал
Готово е всичко, купих нови уплътнения, смених ги, помогнаха малко, но трябваше да се напасне още самия маркуч по гайката като това стана дърпайки задната му част назад докато се стяга предната и после допълнително натягане с ключ (аз първи път ми се наложи да натягам маркуч за пералня с ключ), скапани са тея маркучи от железарията, не ми харесват, ама сега работи , та здраве да е. Мерси на всички за помоща. :partyman:

Тема "Свръзване на нов маркуч към пералня за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: