Здравейте колеги! От доста време имам теч от възвратния клапан на бойлерът ми и реших аз да си оправя проблема, като се има на предвид, че до сега не съм се занимавал с вик ремонти и не съм много на ясно с нещата. От питане и мнения става ясно, че ми е високо налягането на вик. Купих си редуцир вентил 1/2 и манометър, монтирах ги и получих понижение на налягането но докато загрява бойлерът стрелката неостава на ниско налягане отива към 8 9 бара и продължава да капе а в същото време на чешмата тече леко. Не мога да си обясня къде е проблема и как да го оправя
- 1
- 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
14 мнения в "Нов в ВИК ремонт"
LazarGanev
- "Велик майстор"
По-добре недей да мислиш, а слушай каквото ти се казва. Вземи един шлаух и отведи водата в канализация или си сложи разширителен съд, ако искаш да не капе. Но проблем с бойлера ти няма, редуцирът си го купил напразно, можеше с обикновен манометър за 5-10лв да видиш, че всичко е нормално
вт фев 15, 2022 12:21 pmLazarGanev написа: По-добре недей да мислиш, а слушай каквото ти се казва. Вземи един шлаух и отведи водата в канализация или си сложи разширителен съд, ако искаш да не капе. Но проблем с бойлера ти няма, редуцирът си го купил напразно, можеше с обикновен манометър за 5-10лв да видиш, че всичко е нормалноДобре мерси!
iliya_i
- майстор
- На линия
вт фев 15, 2022 4:59 pmchapara написа: Ми то Те така падат стени от гръмнали бойлери.До като не се приеме закон, бойлери да се продават само на хора, дето не са расли на ТЕЦ, така ще е.
Пък може и булката да му е поставила ултиматум да убие това гадното нещо (бойлера).
То при сегашното ниво на образование 90% не знаят, че при загряване флуидите се разширяват. Едно време в 8-ми клас се учеше.
kozl
- майстор
вт фев 15, 2022 10:43 amRefre6 написа: Здравейте колеги! От доста време имам теч от възвратния клапан на бойлерът ми и реших аз да си оправя проблема, като се има на предвид, че до сега не съм се занимавал с вик ремонти и не съм много на ясно с нещата. От питане и мнения става ясно, че ми е високо налягането на вик. Купих си редуцир вентил 1/2 и манометър, монтирах ги и получих понижение на налягането но докато загрява бойлерът стрелката неостава на ниско налягане отива към 8 9 бара и продължава да капе а в същото време на чешмата тече леко. Не мога да си обясня къде е проблема и как да го оправяМи при 8-9 бара е нормално да тече от комбинирания клапан.
А може ли да напишеш какво е беше налягането на студен бойлер без редуцир вентил, когато капеше?
А може би такъв случай не е имало

Много вероятно е този редуцир вентил да не е бил необходим в случая. Това, че някой казал мнение...... и ОПА

LazarGanev написа: можеше с обикновен манометър за 5-10лв да видиш, че всичко е нормалноТака се прави на входа на студената вода. И ако налягането не вдига повече от 7 бара, няма нужда от редуцир вентил.
А редуцир вентила може да е полезен срещу капене от предпазния клапан на бойлера само ако капе при студен, незагряващ бойлер, което се получава високо налягане на входящата студена вода (над 8 бара).
А като бойлера загрява и налягането се качва от загряването редуцир вентила не спира капане от предпазния клапан.
- 1
- 2
Тема "Нов в ВИК ремонт" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература