• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте колеги! От доста време имам теч от възвратния клапан на бойлерът ми и реших аз да си оправя проблема, като се има на предвид, че до сега не съм се занимавал с вик ремонти и не съм много на ясно с нещата. От питане и мнения става ясно, че ми е високо налягането на вик. Купих си редуцир вентил 1/2 и манометър, монтирах ги и получих понижение на налягането но докато загрява бойлерът стрелката неостава на ниско налягане отива към 8 9 бара и продължава да капе а в същото време на чешмата тече леко. Не мога да си обясня къде е проблема и как да го оправя
iliya_i - майстор
На този клапан работата му е да капе при загряване на бойлера. Не пипай повече.
вт фев 15, 2022 11:48 amiliya_i написа:
На този клапан работата му е да капе при загряване на бойлера. Не пипай повече.
То му е работата но мисля, че нормалното е да некапе!
LazarGanev - "Велик майстор"
По-добре недей да мислиш, а слушай каквото ти се казва. Вземи един шлаух и отведи водата в канализация или си сложи разширителен съд, ако искаш да не капе. Но проблем с бойлера ти няма, редуцирът си го купил напразно, можеше с обикновен манометър за 5-10лв да видиш, че всичко е нормално
вт фев 15, 2022 12:21 pmLazarGanev написа:
По-добре недей да мислиш, а слушай каквото ти се казва. Вземи един шлаух и отведи водата в канализация или си сложи разширителен съд, ако искаш да не капе. Но проблем с бойлера ти няма, редуцирът си го купил напразно, можеше с обикновен манометър за 5-10лв да видиш, че всичко е нормално
Добре мерси!
chapara - майстор
Ми то Те така падат стени от гръмнали бойлери. И децата знаят че при загряване на водата обема И се увеличава и вентила изпуска ненужната в съда(бойлера) такава, за да не излети на някъде, може и жертви да има! Опасни занимания са това, с неизвестен край!!!
iliya_i - майстор
вт фев 15, 2022 4:59 pmchapara написа:
Ми то Те така падат стени от гръмнали бойлери.
До като не се приеме закон, бойлери да се продават само на хора, дето не са расли на ТЕЦ, така ще е.
Пък може и булката да му е поставила ултиматум да убие това гадното нещо (бойлера).

То при сегашното ниво на образование 90% не знаят, че при загряване флуидите се разширяват. Едно време в 8-ми клас се учеше.
Lutchezar - майстор
А на мен ми е чудно от къде иде идеята за редуцир вентил и манометър. Особено на изхода на бойлера.
И май на никой не му е кипвала тенджера, тогава щеше да знае че тогава при нагряване водата се разширява 😂🤣😂
kozl - майстор
вт фев 15, 2022 10:43 amRefre6 написа:
Здравейте колеги! От доста време имам теч от възвратния клапан на бойлерът ми и реших аз да си оправя проблема, като се има на предвид, че до сега не съм се занимавал с вик ремонти и не съм много на ясно с нещата. От питане и мнения става ясно, че ми е високо налягането на вик. Купих си редуцир вентил 1/2 и манометър, монтирах ги и получих понижение на налягането но докато загрява бойлерът стрелката неостава на ниско налягане отива към 8 9 бара и продължава да капе а в същото време на чешмата тече леко. Не мога да си обясня къде е проблема и как да го оправя
Ми при 8-9 бара е нормално да тече от комбинирания клапан.
А може ли да напишеш какво е беше налягането на студен бойлер без редуцир вентил, когато капеше?
А може би такъв случай не е имало :?
Много вероятно е този редуцир вентил да не е бил необходим в случая. Това, че някой казал мнение...... и ОПА :xplode:
LazarGanev написа:
можеше с обикновен манометър за 5-10лв да видиш, че всичко е нормално
Така се прави на входа на студената вода. И ако налягането не вдига повече от 7 бара, няма нужда от редуцир вентил.
А редуцир вентила може да е полезен срещу капене от предпазния клапан на бойлера само ако капе при студен, незагряващ бойлер, което се получава високо налягане на входящата студена вода (над 8 бара).
А като бойлера загрява и налягането се качва от загряването редуцир вентила не спира капане от предпазния клапан.
feikot - специалист
вт фев 15, 2022 7:40 pmiliya_i написа:
То при сегашното ниво на образование 90% не знаят, че при загряване флуидите се разширяват.
Само флуидите ли ?
  • 1
  • 2

Тема "Нов в ВИК ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: