Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Digitt - помощник
Здравейте! Искам да прекарам вода на вилата от каптаж. Въпросът ми е: как да направя връзката между каптажа и тръбата. Мисля просто да пробия дупка и да вкарам тръба, но не знам как да я уплътня. Също така не знам дали да ползвам метална тръба или пластмасова
kr1100 - майстор
пон фев 21, 2022 2:42 amDigitt написа:
.. Мисля просто да пробия дупка и да вкарам тръба, но не знам как да я уплътня. Също така не знам дали да ползвам метална тръба или пластмасова
оная със синята лента / полиетиленова .От каптаж до края без Ако няма голям наклон дебита ще е малък. снадки
Digitt - помощник
Да, за полиетиленова ясно, но за уплътняването в отвора на каптажа не знам как да го направя
Digitt - помощник
пон фев 21, 2022 8:17 pmkrasi92 написа:
Нов ли е каптажа
На около 30 години е
krasi92 - майстор
Хвани се от изхода които са направили древните и не прави дупки в каптажа.
Digitt - помощник
пон фев 21, 2022 8:29 pmkrasi92 написа:
Хвани се от изхода които са направили древните и не прави дупки в каптажа.
Няма как. От изхода вземат няколко къщи, а тръбата е 1/2. И за тях водата е слаба, а ние сме две къщи с три семейства, хептен няма да стигне
krasi92 - майстор
А като сложиш нова тръба ще има само за теб. За другите със старата запушена тръба дуки.Колко вода има в каптажа. Предполагам 100 до 200 литра
chapara - майстор
Ми направете по обемен каптаж, или ще се надлъгвате🙄Да се надява човек че всички сте с буферни съдове и хидрофори :?
Digitt - помощник
Каптажа е около 7 кубика

Тема "Връзка с каптаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: