Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
martin31hv - специалист
Здравейте, моля за малко помощ, тъй като трябва да взема вода от банята, която е залепена за хола. Ще правя кухня и ми трябва вода. Въпросът е че изкъртих една част от стената, която разделя 2те помещения и намерих тръбата за топла вода, която излиза от водомерът и се насочва към душа. До тази тръба няма друга за студена вода и се чудя защо?
Разположението на банята е следното:
Вход и над него ( вратата бойлер)
В ляво стената, която разделя холът и бянята и на която съм направил дупка от страната на холът за да не засегна плочките на бянята, също има спирателен кран и водомер. (Мисля си тъй като няма нищо на тази стена и може водопроводчикът на е пуснал студената вода на срещуположната стена, тъй като на нея са шкаф с мивка последван от тоалетна чиния и в дъното срещу вратата душ.

С две думи на ляво от входът върви топлата вода и минава през водомер и спирателен кран, а в дясно студената, която захранва мивката, тоалетното казанче и накрая стига до едната страна на душът. Ама и мивката има топла вода.

Малко се обърках, ако може някой по компетентен да ми каже къде е възможно да е тази тръба...

Благодаря предварително и поздрави.
iliya_i - майстор
При старите водопроводи разстоянията между топла и студена вода са около една педя.
Не знам колко дупка си направил и как смяташ да се свържеш към тръбите близо до плочките, без да сваляш плочки.
martin31hv - специалист
съб мар 05, 2022 1:31 pmiliya_i написа:
При старите водопроводи разстоянията между топла и студена вода са около една педя.
Не знам колко дупка си направил и как смяташ да се свържеш към тръбите близо до плочките, без да сваляш плочки.
Колега, аз проблемът си го реших. Дупка съм направил от страната на холът и оттам стигам до гърба на банята, която от гипскартон. Заблудих се защото тръбата беше червена и си помислих, че е за топлата вода, а няма друга за студена. В крайна сметка се оказа студена вода в червена тръба. Благодаря. :)

Тема "Моля за съвет за ВИК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: