Новото ми жилище е на последен етаж в жилищен блок и налягането е доста слабичко - скоро монтирах един манометър след водомера - обикновено седи около 0.6, нощно време се качва мах до 0.9 бара. Сега за тоалетните казанчета не ми е проблем, че се пълнят малко по-бавно, сместителите по мивките като им смених аераторите се ядват ама с душа нещата не стоят така - вместо нормална струя имах едно анемично ръсене, което ме влудяваше. С обемен бойлер съм и закачих преди входа една бустер помпа Wilo 088ЕА - нещата с дебита леко се оправиха ама смесителя е термостатичен (Цератерм 50 на идеал стандарт) и нещо не може да се разбере с тая конфигурация - пуска прилична струя само при най-гореща темература, в момента в който го намаля на 40С и ми свива дебита и пак съм на анемичното ръсене. Колкото за проба завих един прост китайски сместител с обикновена глава - при него си има дебит ама няма нагласяне - щавиш се с вряла вода при почти всички положения на ръкохватката, чак като стигнеш до почти напълно студена позиция - тогава теква ледено студена (чувам, че и помпата спира и съответно струята отслабва).
Дали някакъв друг тип смесител може да помогне частично в такава ситуация или трябва да мисля някакви цялостни решения да набутам някоя по-мощна помпа директно след водомера?
Дали някакъв друг тип смесител може да помогне частично в такава ситуация или трябва да мисля някакви цялостни решения да набутам някоя по-мощна помпа директно след водомера?