Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
pif4o - специалист
Колеги бях се засилил да купувам Тека или Грое по евтините им модели за кухня на село, обаче днеска в практис скивах тея китаици, човека каза че са си тяхна поръчка, тяхна марка. Мани тва ами дават 10г гаранция, и вика направо ги сменяме не чакаш за ремонт. На вид изглеждат подозрително добре и масивно, с големи патрони, а цената им е на половина на Видима, тека, грое, рока и прочие. Някой има ли впечатления от тях че много се изкушавам в тая криза да си спестя едни 100 лева от смесител :)
krasi92 - майстор
Спестяване му е майката. Качеството е на половина както и цената. Пък и 10 години гаранция имат.Ако е стоящ смесител позагледай позицията на ръкохватката. Тези дето съм монтирал на клиенти предимно черните са с някакви изкелефенчени ръкохватки. Сигурно и хромираните са така
pif4o - специалист
Ето за такъв става дума, да се има предвид че това не е къща в която се живее постоянно, вила е предимно за пролетнолетния сезон, и въпреки това днес ще видя и грое намален е на 155лв https://praktis.bg/ednorakohvatkov-smes ... kena-astor
kozl - майстор
Аз имам наблюдение по смесители Видима, Грое, Рока и Коло.
На Видимата ръкохватките на керамичните едноръчкови смесители започват да се движат тегаво още преди изтичане на гаранционния им срок.
Грое - имам над 10 г. смесител едноръкохватков с шиш за тапата на умивалника и си го ползвам без плоблеми до сега. Скоро няма и година монтирах пак на Грое и веднага ми направи впечатление, че наставката за шиша към, която се прикача сифона е от пластмаса за разлика от дъртото Грое. Еми китайско облекчено :-D Колко ще изкара :?
В кухнята преди години, ама колко не помня смених стоящ смесител на Видима, поради тегава ръкохватка с подобен по геометрия Грое - беше с промоционална цена някеде над стотина лева. Е кофти, че не мога да дам инфо на колко години е кухненското Грое и дали е китайско, но съм доволен от него.

На малкия син купих Термо душ смесител за стена 2020 г. и чета произведен в Китай. Веднага след монтажа прокапа. От гаранционния сервиз тука в София на следнащия ден след обаждането дойде специалист. Носеше глави за подмяна, но се оказа неправилен монтаж. Т.е. нищо не е подменено - демонтаж, на термо главата, монтаж и настройка и до сега се ползва без плоблем.
При големия син има също Грое термосмесител за душ - стенен монтаж от 2014 до сега няма проблеми с него.

Но монтирал съм и китайски евтини смесители некви марки и също съм доволен, обаче имам в предвид в рамките на гаранционния им срок, който по документи беше 5 г. А за парите, които броих за тези смесители, нямах очакване да си изкарат гаранцията та съм приятно изненадан.
А то има и друг критерий - устойчивост на простащина, но нямам опит с обществени места на приложение :-D
torbalan - Дървен философ
чет яну 19, 2023 8:45 ampif4o написа:
Ето за такъв става дума, да се има предвид че това не е къща в която се живее постоянно, вила е предимно за пролетнолетния сезон, и въпреки това днес ще видя и грое намален е на 155лв https://praktis.bg/ednorakohvatkov-smes ... kena-astor
Добре изглежда. В къщи е Рока и са почти 1:1 на външен вид.
Кога ще се скапе механизма вътре - зависи не само от това, колко е качествен, а и от това колко е чиста водата.
В нашия край има песъчинки и дори Рока се скапват.
Кофито на рока, че механизма вътре е много специфичен и не успях да намеря да купя нов.
Разпитай как стои въпроса с резервните части.
Опитай се да разбереш изцяло метален ли е или дръжката е от никилирана пластмаса.
zz_stefanov - майстор
Масово китайските са изключително тънкостенни. Някои си изпатиха от това.
Като ги хванеш в ръка са много леки. Имам такива на село и съм нащрек. Но аз спирам водата когато ме няма дори и през лятото.
Лошото е че и евтините видими олекнаха.
kozl - майстор
чет яну 19, 2023 7:33 pmzz_stefanov написа:
Лошото е че и евтините видими олекнаха.
Да щото мое и да са видими от китайците :-D
torbalan - Дървен философ
чет яну 19, 2023 7:33 pmzz_stefanov написа:
....
Лошото е че и евтините видими олекнаха.
Видима съчетават ниско китайско качество и висока цена...
radius - майстор
:lol: :lol:
Не знам защо така им се спичат патроните, на Грьоето се местят с лекота, видимските много трудно се движат след време.
MamaMy - майстор
Аз съм от 2007г с Интер Керамик. Много съм доволен, но вече започвам да се оглеждам за нови. До сега съм сменил 2 глави и 7-8 аератора за всичкото това време. Отчитам факта, че повечето сменени части бяха в началото на ползване преди да монтирам филтрите за вода. Това е станало по дати от снимки през 2009г. От тогава съм сменял само аератори и то профилактично.

Тема "Смесители Макена и Каскада?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: