Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mostcho - помощник
Здравейте поставих чисто нов бойлер Ariston Velis Evo 100 в хоризонтално положение, изводите са от левия край, топлата теъба е от горния край непосредствено преди входа на студената е сложен клапан с посока на стрелката към бойлера, нали това е посоката на водата. Обезвъздушен е през топлия кран на душа, напълни уж всичко и спря да шуми/пълни. Включих го, загря водата, текна топло. Та уж трябва да е монтирано всичко както трябва. Изключих бойлера и една седмица не е пипана водата в банята. След седмица пускам да текне вода от топлото кранче без да включвам да загрява и водя няма, бойлера почна да пълни и да се обезвъздушава пак. Така прави всеки път когато го оставя за по дълъг период от време без да се ползва. Видими течове няма. Какъв може да е проблема или просто така си работят тези бойлери. Дали някой знае?
chapara - майстор
Не може да работи така, викай който го е монтирал.
mostcho - помощник
Аз съм го монтирал, монтирал съм и други бойлери, но все вертикални, хоризонтален от този вид никога. Затова е и върпоса защо се полочуава този ефект и дали не е свързано с двата водосъдържателя на самия бойлер.
yanko78 - специалист
Аз го имам същия бойлер, с абсолютно същия проблем. Бях сложил друг възвратен клапан и се получаваше този въздух за няколко часа. Сега съм си сложил неговия и пак, макар и по малко се събира въздух. Много е неприятно.
Киррил - специалист
Нарисувайте една схемичка на бойлера и как е свързана арматурата към него. За мен е необяснимо, след като няма теч от никъде, вътре да се образува въздушна тапа - т.е. да се пълни с въздух!! Въздуха може да влиза или от изходящата тръба, или от входящата. На изходящата има кран на чешмата. на входящата има воден тръбопровод с някакво кранче за предпазване от свръх налягане. От това кранче ако няма компресор на него как ще се вкара въздух който да избута водата от бойлера Къде ще отиде тази вода? Освен, ако водата спира, водата в тръбопровода и бойлера се изтича обратно и после водата идва и въздуха от тръбопровода влиза в бойлера?
mostcho - помощник
Ето снимка, на връзката. Маркуча от клапана е махнат нарочно. Ако има някакво значение апартамента се намира на 8 последен етаж.

Прикачен файл

IMG_20230624_123704-min.jpg
preslav - майстор
съб юни 24, 2023 6:44 pmmostcho написа:
Ето снимка, на връзката. Маркуча от клапана е махнат нарочно. Ако има някакво значение апартамента се намира на 8 последен етаж.
A тези 3 колена каква роля играят?
mostcho - помощник
Съмнявах се в работата на клапана в хоризонтално положение и затова го обърнах вертикално, все едно е вертикален монтаж. Клапана е оригинален, съмнявам се в коректната му работа.
Киррил - специалист
Ako това може да помогне, на входящата вода постави едно кранче и когато не го ползвате дълго време, затваряй притока на водата. Така тя ще остава вътре. Явно обратният клапан не работи и изтърва водата от него. Ако пак има въздух значи...... :?:
Djack - специалист
През тази седмица в която банята не се използва, спирате ли водата централно? Предполагам, че е на някоя вила, щом се използва така?

Тема "Бойлера посроянно се изпразва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: