Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Киррил - специалист
Предстои ми да подмяна ъгловите кранчета на бойлера и тоалетните, че на времето съм слагал сферични кранове, които сега след 10 години са извън строя.
Има ли смисъл да се слагат кранчета с керамична глава или все е тая какъв ще бъде.
Какъв тип кранчета ще ми препоръчате в размер 1/2 --->1/2 и 1/2 ---->3/8, така, че да издържат във времето.
За съжаление намирам да се предлагат само един тип кранчета с керамична глава у нас.
https://mr-bricolage.bg/keramichen-glov ... /p/1004897
MamaMy - майстор
Този кран с фалически вид е всичко друго но не и подходящ за тоалетна. Ако нямаш монтиран филтър на водопровода въобще не ти препоръчвам керамични кранове. Сложи си пак сферични, но намери хубави. Аз понеже не държах на ъглови сложих едни дето вече 5 години са абсолютно безпроблемни. Предните сферични едвам изкараха 2 години. Гледай резбите да са жълти и дебелостенни. Примерно:

Изображение

Таферни се оказаха и ППР крановете със сменяема глава.
kozl - майстор
От петнадесетина години ползвам ъглофи сферични с вграден филтър:

Изображение
ivanovbg - майстор
Не му мисли много, след 10г. пак ще сменяш :-D То бива бива,но да се замисляш за кран дето се ползва най много веднъж годишно, че и по рядко. Той си клеясва от бездействие.

И двата крана от снимките са ми в къщи. От първата снимка точно същия едвам го затворих миналата седмица и докато го мъчех с клещите се счупи едната перка.. Втория е на миялната и като местих шкафа не можа да мръдне и си спрях централно водата.
gruio - специалист
На баща ми сложихме такъв фалически преди 3-4 години понеже беше единствения керамичен в магазина и досега работи безпроблемно - пробвах го преди месец и се върти все толкова мазно.

Тема "Кран ъглов с керамична глава" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: