• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
gorimvse - помощник
вт мар 12, 2024 7:08 pmpreslav написа:
Само с тоя филтър няма да се разминеш ако искаш и омекотяване на водата - за там си трябва омекотител. Посоченият филтър (по-точно система от филтри) ще премахне твърдите частици и хлора, но калциевите йони ще си останат. Търси цялостно решение от фирма, която да изгради системата и да даде гаранция за работата и - не казваш от къде си.
Помпо-хдрофоро-резервоара го виждам като съд с достатъчен обем, който се пълни автоматично от "слабото" ти налягане (колко слабо), от този съд хидрофорът "дърпа" вода за да ти осигури постоянно налягане по чешмите. Колко чешми се предвиждат, каква едновременност на ползване, какъв среден и какъв пиков разход на вода се очаква е въпрос на сметки, а от тези сметки зависи големината на хидрофора. Не на последно място за всичките тези неща се изисква помещение с температури над НУЛАТА целогодишно.
Уточни тези неща на първо време!
Здрасти. Прав си че трябва сметки, но тъй като все още не сме се нанесли, нямам идея нито колко бара е налягането, нито колко вода ще отива месечно и т.н.

Надявам се някой да може да предложи марка и модел на добър хидрофор които използва в къща +-200 квадрата?

За филтрирането. Гледам система NW 25 DUO-CTN. Два филтъра има, стандартен и карбонен. Карбона няма ли да омекоти? Какво имаш в предвид с омекотител? Примерен продукт? ... то май само обратна осмоза гледа че чисти калция напълно

Да бъда честен не искам никакви магнити или молекулярни джаджи по системата. Искам да махна варовика и колкото се може калция, да не побелява всичко от водата.
preslav - майстор
Не е важно колко вода ще "отива" месечно, важно е колко човека ще влязат едновременно "да си вземат душ" - сегашните къщи са с по 3 и повече бани, твоята с колко е? Колко човека и какви ще обитават къщата също е важен фактор - чувал си приказката "да отидеш с деца на баня, че да ти изядат сапуна", на някои хора не им стига един бойлер гореща вода, други могат да се оплацикат с една кофа. Средният разход на вода в едно домакинство е 5 кубика/месец/човек, а хидрофорът трябва да покрие моментния разход когато трима се къпят, един мие чинии или е пуснал тоалетното казанче.
Иначе истински омекотител е нещо подобно на това от линка https://diosystems.bg/omekotitel-za-vod ... enna-smola - със сигурност има по-малки, по-евтини, на различни производители и т.н. примерно https://www.emag.bg/omekotitel-za-voda- ... D7V582MBM/ казано си е, че е за двама човека (каквото и да означава това).
  • 1
  • 2

Тема "Водна помпа и филтрираща система за питейна вода - нова къща" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: