Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ji
Здравейте,
Имаме имот във вилна зона без канализация, който е с голяма денивилация. За 30 метра дължина на мястото денивилацията е 10 метра. Мястото е направено на тераси, като пътят е от най-горната страна, а останалите 3 страни на имота са заобиколени от гора (няма достъп). Досега на най-горната тераса, непосредствено до пътя имаше от старите фургони на шейна. Мястото никога не е имало каквато и да е канализация. Сега искаме да сложим контейнер или да сглобим малка дървена къща на мястото на фургона, но въпросът с канализацията ни се струва много сложен. Терасата с фургона е с приблизителна широчина около 3,5 метра, а следващата е на метър по-ниско. По-долните тераси са с по-голяма площ (наклонът е по-малък), като в най-долната част имаме широчина 5-6 метра. Идеята за септична яма в долната част ни се струва невъзможна - голяма техника няма как да влезе, а и наклонът е прекалено голям за директна връзка с тръбите (вероятно има вариант с много копане и гонене на наклоните на стъпала). Имаме някаква такава непрофесионална идея да сложим малък пластмасов септичен резервоар горе до самия фургон (1500 литра), който да има преливник към подобен резервоар в долната част (вярваме, че малък резервоар може все пак да се донесе долу и да сложи в земята). Моля за идеи, които не включват изливане на няколко бетоновоза (бетоновозите отказват да слизат до нашето място).
ji
ср май 15, 2024 11:17 amESPACE написа:
Водопровод има ли?
Вода и ток имаме
ivanovbg - майстор
https://www.septichnaqma.bg/%D0%9F%D1%8 ... %B2%D0%BE/
Обади им се. На вилата поставиха такова и сме доволни.
MamaMy - майстор
Ясно, че проблема е с копаенето, но от това няма как да се избяга. При такава голяма денивелация ще ви трябва по един колектор (шахта) на всяко стъпало. Не става ясно "медарката" ще може ли да идва до вас да чисти ямата периодично.
chapara - майстор
И аз ползвам такава като от линка на Иванов и съм доволен. Тя може да се положи до къщата, а попивната тръба да се спусне по наклона в земята. Монтажа го направиха за един ден, от - до. Имат си хора за монтаж, с нужната техника. Преди това дойдоха на оглед и изчистихме всички въпроси.
ji
Благодаря за отговорите. Моля за повече информация от ползващите посочения септичен резервоар. Колко интензивно го използвате, колко често се налага изпразване? Инсталирането в непосредствена близост до сградата би ли било проблем (1,5 - 2м).
ivanovbg - майстор
При сина е на метър и половина от къщата.Ползва го от есента - 4 членно семейство. Миризми няма. Казаха, на две години да се празни.
На вилата никога не сме го празнили, вече 4 години, но не се ползва почти откакто нашите починаха.
chapara - майстор
Ние казахме каквото има. Потърсете и изчетете всичко по темата. Обадете се на дадените телефони. Ще Ви обяснят всичко. Извикайте при обаждането човек за консуктация на място, който после ще Ви даде оферта за монтажа. Има шахти 1,5т. и 2,5т. според ползването. Празнене пак според ползването, но системата е трикамерна, като дрожди ядат всичко в първа камера, после втора, трета и накрая водата става за поливане без бактерии и др.екстри, но основно има попивно поле, където се отвежда с дренажна тръба и водата си попива.
Почетете малко!

Тема "Септична яма при голяма денивелация" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: