Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
test789t - помощник
Здравейте,

Имам поставени тръби в земята, които са под тикли. Новопоставени са от 3 дни, но земята между тях не съхне нещо. Вече 3-ти ден е влажно. В момента единствено действаща е тръбата от сондата, която се използва. Та може от нея да прокапва и да се напояват постоянно. В момента съм направил малък отвор евентуално да проверя дали ще се събира локва в нея.

Друго което си мисля е за забия някакъв датчик за влага? Как да открия проблема ако има такъв разбира се. Възможно е просто да съхне по-бавно. Ще се наблюдава следващата седмица.

Благодаря!
LazarGanev - "Велик майстор"
вт юли 02, 2024 10:49 amtest789t написа:
Друго което си мисля е за забия някакъв датчик за влага? Как да открия проблема ако има такъв разбира се. Възможно е просто да съхне по-бавно. Ще се наблюдава следващата седмица.
И как с датчик за влага в земята ще откриеш теч от тръба? Ами то може да имаш изворна вода :cool: . Теч в даден участък се установява с манометър между два крана - надуваш до определено налягане, затваряш крановете и следиш дали има пад на налягането. Ако има теч, ще стане ясно за няколко минути
iliya_i - майстор
вт юли 02, 2024 10:49 amtest789t написа:
Новопоставени са от 3 дни, но земята между тях не съхне нещо. Вече 3-ти ден е влажно.
Някой гони ли те да бързаш да заравяш без проба?
Сега ще се наложи да копаеш пак.
kozl - майстор
Лазар е писал как.
Ако теча е силен може да се ползва чувствителен микрофон със слушалки. Ползвал съм такъв от ВиК дружество.
Но трябва да цвърчи, ако капе микрофона няма да долови звук.

Тема "Проверка на теч от тръба в земята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: