Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
astor - специалист
Имам спукана метална водопроводна тръба, която разкъртих и срязах с флекса. Направих дървен клин, които набих, но капе. Има ли някакви силикони, смоли или лепила, с които да напълня тръбата, така че да не капе. Другия вариант е да опитам да и нарежа резба, за което не съм сигурен, че ще има място. Тръбата е в стената на около 1.5 м от пода(хоризонтално), а съм я разкъртило около 2м и благодарение на това успях да я придърпам към мен и да и набия дървения клин.
todor_velikov - специалист
има така нарачените "компенсатори" които се слагат на тръбата а в другия край с определени преходи трябва да стинеш до тапа.иначе тоя клин ще избие 100 % :wink:
lyki - специалист
Не схванах всичкото това временно ли ще е или искаш да затапиш без да подменяш спуканата тръба?
На ли вече си изкъртил 2 метра ,продължи да къртиш до някой от фитингите (коляно или тетка )развий парчето и сложи тапа.
Palawnik - специалист
Ако е за временно намери кълчища (не силиконова лента, пък знам ли може и с нея да стане) намотай около клина и тогава го забий. С началото може и да капне някоя капка, но ще се оправи.
Ако е за постоянно не рискувай със смоли, лепила и т.н. само тапа му е майката.
Успех
LazarGanev - "Велик майстор"
Друг начин е заварка на тапа, но ти трябва подходящ електрожен(или оксижен) и специалист(ако ти не си)
По-добре да я смениш зашото клина изгнива и прави проблеми на батерията.
null - специалист
Във железариите продават специални скоби, които обхващат тръбата около спуканото място и се затягат с болтове.

Тема "спукана метална водопроводна тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: