• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, не можах да пидкарам този инжектор. От балягането ли е само проблема ? Благодаря за мненията и съветите ви.

Прикачен файл

received_987662949493731.jpeg
received_987662949493731.jpeg (112.27 KиБ) Видяна 1439 пъти

Прикачен файл

received_3326849880956608.jpeg

Прикачен файл

received_1466907290882295.jpeg

Прикачен файл

received_526370123152738.jpeg
От дебита.
Трябва да осигуриш достатъчно дебит за да сработи нормално.
От около 300л/ч нагоре за 1/2.
Изображение
brum - майстор
И аз се борех с един такъв на капковото, ама с 150 литра на час не става. При по-малки консумация май само с нагнетяване може да стане тая работа.
Киррил - специалист
Моят е точно подобно изпълнение на това което си направил.
0. Провери дали правилно си монтирал инжектора - на него има стрелка. Махни оная джаджа която си сложил след инжекторната група - зеленото и свържи жълтият маркуч директно. Може и да няма значение, но елиминирай всичко докато не тръгне.
1. Пусни помпата на пълен дебит.
2. Премахни всякакви регулатори на налягане, ако имаш поставени преди ежектора.
3. Начално положение - затворени всички кранове, само долният отворен. Червеното кранче на ежектора е отворено на 75-100%.
4. Отвори долният кран на хоризонталната тръба. Изчакай да се образува стабилен минаващ поток на водата, да се обезвъздуши маркуча. Отвори горният десен кран напълно.
5. Отвори левият кран бавно на половина. После може и целият.
6, Започни бавно да затваряш долният хоризонтален кран, От кофата трябва да започне смучене на инжектора. Отвори левият вертикален кран напълно. При нормално положение водата преминава през инжектора и долната тръба. С отваряне и затваряне на червения кран, можеш да регулираш колко да ти смучи инжектора.

https://agrodrip.com/wp-content/uploads ... enturi.pdf

П.С.
Имам чувството, че инжектора си го свързал обратно.

Прикачен файл:
Snap2.jpg
Snap2.jpg (89.76 KиБ) Видяна 1409 пъти

Прикачен файл:
Snap3.jpg
Snap3.jpg (96.16 KиБ) Видяна 1409 пъти
kr1100 - майстор
Кирил е прав -инжектора е закачен обратно.
Djack - специалист
Е защо да е закачен обратно? Водата не идва ли от жълтия маркуч? От дясно на ляво?
ivanovbg - майстор
Абе само на моя ли инжектор са нарисували стрелка с посоката на водата?
Слушай колега. Като развъртиш цицката за тънкото маркуче ще видиш едно клапанче. Махни го. На мен ми залепваше и от време на време спираше да смуче. Докато не го махнах де. Провери и дали има дупка, че може да са я забравили. Продухай целия инжектор и го огледай за чаплъци. И много фитинги. Двата крана нагоре са излишни. Долния кран трябваше да е с кекла - винт. Там настройката е финна в зависимост от дебита. На колко метра капков маркуч си го сложил? При мен на 20м капков през 20см 2литра на час капка не тръгва при напълно затворен долен кран. Поне 40м трябва да е.
Киррил - специалист
нед юли 14, 2024 8:45 pmDjack написа:
Е защо да е закачен обратно? Водата не идва ли от жълтия маркуч? От дясно на ляво?
Ако водата идва от дясно то всичко е правилно.
hidrazin - майстор
Я па гледам, гледам и имам чувството че някой гледа ама нищо не вижда... :)
От дясната страна, на жълтия маркуч се вижда свързан някакъв утрепан програматор.
От лявата страна на изхода на всичкото това се вижда дисков филтър който също е с посока.
Демек ако инжектора е на обратно, то и всичко останало трябва да е на обратно.
Ми гледайте преди да драскате...
:partyman:
ivanovbg - майстор
И тоя филтър е грешно сложен. Реда е филтър, регулатор налягане, програматор, инжектор, капкови маркучи. Целта на филтъра е да пази всички части на системата.
  • 1
  • 2

Тема "Торов инжектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: