Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
пишман_майстор - майстор
Имам проблем с лепачката.
Искам да сменя главите за 1/2 , но не мога да разбера как да ги махна старите.
Проблемът е в по-бавното загряване на "мъжкото" 1/2 , стои една идея на отстояние половин мм и няма фуллконтакт към плочата на нагревателя. И ме дразни, работя с чалъм две секунди отгоре спрямо "женската" глава.
Отделно не винаги, но явно тефлона е позаминал и лепне на моменти ( ако се позазяпам нанякъде ) . Затова ще сложа нови, само да извадя старите без да осера нагревателя.
Проверих из гуглето, нещо не намирам модела ли какво, екзотика някаква ще се окаже....
Някой ако я има, нека сподели.
Прикачвам снимки.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Прикачен файл:
5.jpg
torbalan - Дървен философ
Като погледнеш в отвора на главата, няма ли шестограм някакъв?
пишман_майстор - майстор
Няма, то ако имаше нещо....
Мисля, че не е на резба. Опитах, не се получава . Не съм правил опити да махна щифтовете, но не виждам вече какво друго може ги държи. Лошото е, че ще се наложи демонтаж на дръжката, да хвана на менгеме нагревателя и да опитам с пробойче да видя какво ще се получи. Дръжката пречи да излезе щифта отдолу. И евентуално да се набие обратно при смяната на главите .
пишман_майстор - майстор
Имам да долепя още двайсетина точки днес и ще снимам отвътре какво се вижда ( то няма нищо там де)
Довечера след работата още малко по-конкректи снимки . И в общ план, че виждам съм пропуснал и не става ясно как изглежда, ако някой го има , или е под друго име, да удари едно рамо...
пишман_майстор - майстор
Преди малко порових за сайт, за инфо, части и т.н. . Намерих само това http://shop.durette.de/index.php/cat/c2 ... ehoer.html
Никъде обаче за съжаление някаква инструкция за смяната или по-подробно инфо.
torbalan - Дървен философ
Упътване с лепачката няма ли?
zz_stefanov - майстор
Тея четирите скрити винта отгоре не са ли точно за смяна на главите. Развъртане с инбус.

Това е някаква малка фирмичка, която предлага фитинги и два вида лепчки. Ти си купил 775'тата бройка от изделието.
Може да са много добри. ;)
Последна промяна от zz_stefanov на чет авг 01, 2024 6:29 pm, променено общо 1 път.
vlax - майстор
http://durette.de/pages/dx---die-anleitung.php

11. Когато използвате намалението 32/20 трябва. Отстранете двойната глава с включения шестостенен ключ и завийте отново l" адаптера.

Гугълски превод. :)
:partyman:
пишман_майстор - майстор
zz_stefanov написа:
Тея четирите скрити винта отгоре не са ли точно за смяна на главите. Развъртане с инбус.
Щифтове са. С лупа ги погледнах днес.
Да видим дали ще успея да ги извадя, щото и дръжката да махна, няма файда, не става. Погледнах странично- няма стане .
Пък и немците надали ще усложнят така монтаж/демонтажа.
vlax написа:
11. Когато използвате намалението 32/20 трябва. Отстранете двойната глава с включения шестостенен ключ и завийте отново l" адаптера.
Явно е за по-големия модел. Щото в моя нъцки, няма такова чудо. При мен има само 1/2 и 3/4. По-големия вариант има и 1цол.
Още снимки.
Прикачен файл:
6.jpg
Прикачен файл:
7.jpg
7.jpg (81.41 KиБ) Видяна 1440 пъти
Прикачен файл:
8.jpg
пишман_майстор - майстор
torbalan написа:
Упътване с лепачката няма ли?
Ами има едно лепнато на капака. Но не и за смяна на "камъните" . Купена е преди много години употребявана.
Мисля да драсна мейл на фирмата. Дали ще ми обърнат внимание... не знам.

Тема "Лепачка за ППР Durette X" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: