• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bobi65 - специалист
Здравейте , моля за коментар на идеята ми.
Искам да монтирам Водовземна скоба на ППР тръба . Самата Водовземна скоба я дават че е ППР но навсякъде където проверя описанията на такива скоби ги дават че са бързи връзки към ПЕ тръби.
Има и скоби от ПЕ материал с метална обшивка около отклонението но пак ги описват че са за ПЕ тръби.
Има ли подводни камъни за такава връзка.Дори и е yutube няма такава демонстрация за връзка към ППР тръба
Николов Н. - специалист
Прикачен файл:
0401010317-vodovzemna-skoba-f25.jpg
0401010317-vodovzemna-skoba-f25.jpg (59.49 KиБ) Видяна 934 пъти
Ползвах такава за ППР 25мм. Обаче сложих гумена лента върху тръбата-за по-добро уплътнение.
torbalan - Дървен философ
На двора съм монтирал около 20 и нагоре такива скоби. Никакви драми.
bobi65 - специалист
пон авг 19, 2024 6:10 pmНиколов Н. написа:
0401010317-vodovzemna-skoba-f25.jpg
Ползвах такава за ППР 25мм. Обаче сложих гумена лента върху тръбата-за по-добро уплътнение.
Колега, след като си подложил гумена лента после през нея ли пробива. Не се ли промени диаметъра много и да не може да окрочи добре полудъгата..
И аз смятам такава да ползвам като на снимката , но да подменя винтовете ако не са неръждавейка с неръждавейка.
Djack - специалист
Няма ли си О-пръстен под отвора с резбата на скобата? Аз съм виждал такива скоби, които са с 4 болта, така с два ми се струва малко нефелна.
Николов Н. - специалист
Подложената гума беше с предварително направен отвор.
bobi65 - специалист
Благодаря на включилите се.
Дали бихте споделили мнението си дали е подходяща такава връзка и за топла вода в сградна инсталация.Все пак не се различава много от един ППР холендер по гумено уплътнение и притискане.
hidrazin - майстор
ср авг 21, 2024 11:02 ambobi65 написа:
сградна инсталация
Не!
ср авг 21, 2024 11:02 ambobi65 написа:
дали е подходяща такава връзка и за топла вода
Абсурд. Не!
:partyman:
bobi65 - специалист
Предполагам казвате "Абсурд НЕ" заради натрупан опит. Споделете аргументите си .
hidrazin - майстор
Ща за въпрос?
Тези скоби са за външна инсталация поради това че не са много сигурни но пък са за бърз монтаж.
Използва се основно в напоителни системи.
Поради това че е предназначен за студена вода, производителят не гарантира че ще издържи и няма да се размекне при висока температура.
На всичкото отгоре полипропилени колкото си искаш видове.
Не случайно има тръби за студена вода и тръби за топла вода.
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Относно Водовземна скоба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: