Здравейте! Имам сонда на повече от 40 години, която искам малко да преработя. Понеже тогава тръбата е набита в земята и е вътре в къщата, и моторът с помпата и той е вътре, а сега там мисля да поставя тоалетна чиния и тези неща ми пречат. Изпълнението в момента е следното: тръба с размер 1 1/2" е набита в земята, на 30 см от пода има тетка, право нагоре е варзана ръчна помпа, а настрани от тетката отива през клапан към мотора. Идеята ми е да извадя навън моторът и да махна ръчната помпа. Искам да махна тетката за да отрежа набитата /смукателна/ тръба максимално ниско до пода и с едно коляно да продължа по пода и да излезе навън. За поливане, с маркуч от водопровода ще вкарвам вода в тръбата всеки път за да обезвъздуша и за да заместя ръчната помпа. Така замислената схема ще продължи ли да действа? Понеже идеята ми е тръбата да върви максимално ниско до пода, който да се повдигне в последствие за да на пречи тръбата, а в този случай няма да може да стане точно така, има ли друг вариант за постигане на тази цел и влизане на тръбата в пода?
Без ръчна помпа няма как да минеш!
Няма да можеш да обезвъздушиш системата, защото колко и вода на наливаш от водопровода тя ще изтича през разпробитият долен край на набитата тръба. Такова обезвъздушаване е лесно ако имаш смукател с възвратен клапан, но ти нямаш такъв.