• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
ivopicha - напреднал
Здравейте! Имам едно питане. Така преправих връзкта на студената вода към камината, че тръбата опира в изхода за изгорелите газове. Въпроса ми е дали има опасност да се нагрее до толкова, че да шурне вода от там. Преди тази интервенция температурата на изходящите газове достига ше 160С° максимално. Обикновено се движеше между 90- 120С° Не съм го палил все още, да го оставям така или да преправям пак? Камината е Greyko Bijou 16kw
Благодаря!
ESPACE - майстор
съб дек 21, 2024 8:45 amivopicha написа:
Така преправих връзкта на студената вода към камината, че тръбата опира в изхода за изгорелите газове.
Не става ясно това тръбата за връщащата вода ли е или тръба за допълване на системата но най общо казано има ли вода в тръбата ще е почти невъзможно да се пробие. Но пък това "тръбата опира в изхода за изгорелите газове" ще е интересно да се види по какъв майсторски начин е постигнато.
ivopicha - напреднал
Тръбата е на връщащата вода и е 1 цол. Ами така я преправих, щото мястото е малко, изходите са един до друг... и те така😊
Прикачен файл:
IMG_20241221_092124.jpg
Николов Н. - специалист
Сложи нещо термо изолиращо между изхода на изгорелите газово и ППР тръбата. Предполагам,че все ще можеш да вмъкнеш нещо с дебелина 5-6мм. Например парче изтънен термо-гипсо картон.
gogo7777 - майстор
Подложи също на горното коляно. Може да е достатъчно само там.
:drinkers:
ivopicha - напреднал
съб дек 21, 2024 9:48 amgogo7777 написа:
Подложи също на горното коляно. Може да е достатъчно само там.
:drinkers:
На горното не опира има само една точка допира е. Долу, където е изхода на камината за изходящите газове.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много е красиво, и аз искам такова
gogo7777 - майстор
съб дек 21, 2024 10:32 amivopicha написа:

На горното не опира има само една точка допира е. Долу, където е изхода на камината за изходящите газове.
То не опира, но ще изнесе тръбата назад.
kr1100 - майстор
съб дек 21, 2024 9:36 amНиколов Н. написа:
Например парче изтънен термо-гипсо картон.
Много Tъпо предложение.
@" Преди тази интервенция температурата на изходящите газове достига ше 160С° максимално. "
  • 1
  • 2

Тема "Нагряване на PPR тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: