Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте! Имам няколко въпроса спрямо ВиК.
Може ли тръбата за мръсният канал (главната) да мине през водомерната шахта?
Може ли тръбата за мръсният канал да върви заедно с тръбата за чистата вода?
Идеята е следната, мръсният канал да минава през банята и от там да се свърже кухнята и да се пусне една тръба за мокрото помещение и по същият път да върви и питейната вода като ще се оставят и тръби за бъдеща външна чешма или нещо друго към края както е показано в снимката.
https://ibb.co/chk8cQVr
chapara - майстор
нед фев 02, 2025 12:20 pmTracer660 написа:
Здравейте! Имам няколко въпроса спрямо ВиК.
Може ли тръбата за мръсният канал (главната) да мине през водомерната шахта?
Може ли тръбата за мръсният канал да върви заедно с тръбата за чистата вода?
Идеята е следната, мръсният канал да минава през банята и от там да се свърже кухнята и да се пусне една тръба за мокрото помещение и по същият път да върви и питейната вода като ще се оставят и тръби за бъдеща външна чешма или нещо друго към края както е показано в снимката.
https://ibb.co/chk8cQVr
Всичко описано от теб е допустимо. Действай.

Успех.👍
iliya_i - майстор
То допустимо, ама.....
Обикновено уличната канализация е на по-голяма дълбочина от уличния водопровод. Канализацията над 3 метра.
И канализацията трябва да се съобразява с денивелацията на терена, за разлика от водопровода.
Та как ще ги докараш да минат в една шахта?
И колко ще ти се получи дълбочината на шахтата?
Здравейте и благодаря за бързите отговори! Външната канализация от пътя към къщата идва под наклон като до къщата е на около 70-80 см дълбочина, а водомерната шахта е на метър дълбочина и мисля, че мога да й дам добър наклон на тръбата. Мисля да имам ревизия точно в началото на къщата където се свързва улицата с къщата като избор съм взел такава, но мисля че във времето няма да е удачен избор и ще е по-добре да инвестирам малко повече пари в по-качествена.
Изображение
chapara - майстор
Не виждам проблем с тази ревизия, като сигурно има и по добри. Помисли и за възвратен клапан ако си на канализация.

Тема "Въпроси отностно изграждане на ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: