Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
stoyansbg - специалист
Имам една хидрофорна помпа, wilo hwj-203, която ми служи дълги години за поливане от сондаж с Ф250 обсадна тръба и около 3-4 метра ниво на водата от кота терен. Преди няколко години смукателната тръба се спука и помпата прегря. Разглобих я и се оказа, че дифузора и инжектора са се поизкривили, но смених само дифузора, защото инжектора горе-долу беше добре. Сега работи, но не вдига повече от 2 атмосфери. За поливане си върши прекрасна работа, но скоро ще трябва да ползваме сондажа за и за захранване на едноетажна жилищна сграда с 11 точки на потребление с вода. Мислех да сменя и инжектора, за да вдигна налягането, но едната от точките на потребление ще бъде система за обратна осмоза, а прочетох, че за нея е необходимо по-високо налягане (min 2.75 bar), което не знам дали ще мога да поддържам с ВИЛО-то.

Чудя се дали да взема нов хидрофор с РС и по-мощна помпа и да я настроя да вкл/изкл на 2.8/3.8 бара или да взема Скала 2 на Грундфос. Цената не е от голямо значение и бих предпочел постоянното налягане, което Скала 2 ще осигурява, но не знам как ще се държи в комбинация с консуматор като система за обратна осмоза, която ще има много малка консумация, но за продължително време, понякога часове, докато презареди собствения си РС с филтрирана вода след потреблението и.

Вие как мислите? Някой ползва ли Скала 2 в комбинация със система за филтриране с обратна осмоза?
stoyansbg - специалист
Мисля си да сменя инжектора на Вило-то, за да си възстанови потенциала и да настроя пресостата на 2.0-3.0. Това би трябвало да е достатъчно налягане за нормално потребление. А за обратната осмоза гледам има някакви бустерни помпи само за филтриращата система. Проблема е, че се монтират под мивката заедно с филтрите. Ако не са много шумни - добре. Иначе пак ще гледам за някакъв бустер за цялата къща като Скала 2.

Тема "Хидрофорна помпа / система за обратна осмоза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: