Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте, проблема е че някаква гумичка запушваше единият отвор отдолу на смесителя, там където се навиват меките връзки, отдолу тях, съответно нямах налягане на топлата вода.
А тъкмо дупчих по-широки дупки за мивката, мислех си че съм пробил някоя тръба, после мислех че е от крана, че го смених, проблема си остана, абе луда работа докато разбера какъв ми е проблема, качвам снимка на гумичката, въпроса ми е това сега трябва ли, не трябва ли, ще имам ли ядове без нея или е съвсем чуждо тяло? :?:
Прикачен файл:
IMG_20250406_201744147.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Уплътнението между меката връзка и смесителя. Сложи нова
нед апр 06, 2025 9:57 pmn_a написа:
Мерси за бързият отговор, лека вечер.🍻
Само че нова мека връзка не виждам да идва с такова уплътнение, те на меките връзки си имат ей такова:
Прикачен файл:
0401090100-104-163-164~2.jpg
0401090100-104-163-164~2.jpg (30.02 KиБ) Видяна 926 пъти
, а тя това си го има, а това е някакво по-голямо, по-дебело, със специфична форма, не просто о пръстен.
Това уплътнение явно се пада вътре в смесителя, така ли?
Смесителя е чисто нов, проблема се появи след като го демонтирах и монтирах отново, интересното е че не бях го отвивал оттам, откъм смесителя, а само откъм крановете, когато се появи проблема и явно се заклещи там.
Може би задавам тъпи въпроси, ама голяма драма с едно тъпо уплътнение, мислех че съм пробил някоя тръба, после крана, смених го, после че в меката връзка има нещо, докато не го открих.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Имах предвид нова гумичка, не нова връзка.
По принцип слагат гумички между връзките, на мястото, където се съединяват. Както е на горещата вода и омеква и ако се натегне къса и/или изплюва. Но казваш, не си пипал по връзките, а преди това си е било наред...?

Всъщност пишеш " като го демонтирах и монтирах отново, интересното е че не бях го отвивал оттам, откъм смесителя, а само откъм крановете, " Демонтирал си и при монтажа тази уплътнителна гумичка.... струва стотинки, при всеки монтаж се слагат нови. Често може и без тях, но явно си имал
kozl - майстор
Не съм съвсем сигурен, защото не мога да разпозная формата на снимката, но това вероятно са гумички за обезшумяване - гумени втулки.
Не съм запознат със стоящите смесители, но от стенните съм срещал точно същото, причинено от обезшумяващите гуми, застанали напречно. След дълга експлоатация гумените втулки бяха загубили от размера си и застанали напречно спирайки потока.
Ако смесителят е нов, предполагам грешно е поставена гум.втулка.

И все пак ако това не са обезшумителни втулки, а са уплътнители, то очаква се да има теч от мястото където уплътняват.
Меките връзки за стоящи смесители имат "О" пръстен, който е много по-тънък от това на снимката и уплътнява не с натягане на резбата, а от притискане но "О" пръстена м-у двата диаметъра - външния на меката връзка и вътрешния на отвора в смесителя, а резбата е да държи да не изпадне меката връзка.
пон апр 07, 2025 5:43 amn_a написа:
Имах предвид нова гумичка, не нова връзка.
По принцип слагат гумички между връзките, на мястото, където се съединяват. Както е на горещата вода и омеква и ако се натегне къса и/или изплюва. Но казваш, не си пипал по връзките, а преди това си е било наред...?

Всъщност пишеш " като го демонтирах и монтирах отново, интересното е че не бях го отвивал оттам, откъм смесителя, а само откъм крановете, " Демонтирал си и при монтажа тази уплътнителна гумичка.... струва стотинки, при всеки монтаж се слагат нови. Често може и без тях, но явно си имал

Да, бях го свалил,но от другата страна на меката връзка, откъм крановете, откъм 1/2-рата, не откъм края на връзката към смесителя, явно е такава обяезшумяваща гумичка, както каза човекът по-долу.
пон апр 07, 2025 8:42 amkozl написа:
Не съм съвсем сигурен, защото не мога да разпозная формата на снимката, но това вероятно са гумички за обезшумяване - гумени втулки.
Не съм запознат със стоящите смесители, но от стенните съм срещал точно същото, причинено от обезшумяващите гуми, застанали напречно. След дълга експлоатация гумените втулки бяха загубили от размера си и застанали напречно спирайки потока.
Ако смесителят е нов, предполагам грешно е поставена гум.втулка.

И все пак ако това не са обезшумителни втулки, а са уплътнители, то очаква се да има теч от мястото където уплътняват.
Меките връзки за стоящи смесители имат "О" пръстен, който е много по-тънък от това на снимката и уплътнява не с натягане на резбата, а от притискане но "О" пръстена м-у двата диаметъра - външния на меката връзка и вътрешния на отвора в смесителя, а резбата е да държи да не изпадне меката връзка.
Явно е такава, благодаря за отговора, ще го преживее и без да се обезшумява, той не е и шумен,даже е съвсем безшумен ако се направи разлика с китайски смесител, дето вие🤣

Тема "Здравейте, някой запознат с устройството на смесител Видима Орион?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: