• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Alpha - специалист
Здравейте майстори,

Тази "идеалка" си стои и не се ползва - в тоалетна. Но онзи ден пуснах няколко пъти вода, и взе че прокапа в шкафчето... Сълзи точно там, където студената вода по меката връзка влиза в самата батерия. И топло, и студено се въртят свободно на двете страни, но студеното е доста хлабаво...

Не виждам никакъв начин да се разглоби, както и да се бърка и затяга с нещо. Каво ще стане, ако залея вътрешността със санитарен силикон Mapei?

Поздрав!

Прикачен файл

IMG_4033.JPEG

Прикачен файл

IMG_4032.JPEG

Прикачен файл

IMG_4031.jpg

Прикачен файл

IMG_4030.JPEG
Последна промяна от Alpha на вт май 27, 2025 6:40 pm, променено общо 1 път.
Alpha - специалист
Май си реших проблема - има две пластини - пружинки, тази на студената вода се беше измъкнала. И сега като вързах пак водите - изглежда, че не тече.
iliya_i - майстор
Завива се и се развива на ръка. Въртиш меката връзка.
Щом казваш, че е хлабаво, значи не е завита.
Alpha - специалист
вт май 27, 2025 6:44 pmiliya_i написа:
Завива се и се развива на ръка. Въртиш меката връзка.
Щом казваш, че е хлабаво, значи не е завита.
Не, и двата маркуча се въртят свободно и двете посоки. Няма завиване/развиване. С избутването на тази пружина обратно на вътре се реши проблема. Това във видеото е друг модел, има си къде да се хване да се завива. При моя модел всичко е много навътре в батерията, и няма хващане.
Завиването е на ръка, но с течение на времето развиването на ръка става невъзможно.
Дори при използване на инструмент, във външния край, самата мека връзка започва да се усуква.
Развива се с преправен инструмент, подобен на Изображение
или нещо подобно- звездогаечен ключ с изкривена глава например.
kozl - майстор
Аз до сега на смесител без резби за меките връзки не съм попадал.
Но като имам впредвид, че уплътняването при тези връзки не зависи от затягането, а се реализира само от вмъкването, то мога да предположа, че фиксирането на маркучите във вмъкнато положение не е с резби, а чрез клик с пластини.
Дали маркучите са някакви с други накрайници без резба или закликването е измислено да щрака в резбата :?
Моето мнение е, че резбата е по-сигурна от клика.
bigdragon - майстор
kozl написа:
Аз до сега на смесител без резби за меките връзки не съм попадал.
Заповядай:
Изображение

@Alpha,
Смени О-пръстена.
Alpha - специалист
Супер, явно и моите са такива. Наистина - след като набутах пружините за момента няма теч. Въпросът е как са се извадили с времето.
Изображение

Благодарение на темата оправих едно сълзене от въртящ се кухненски смесител.
Мислех да е от повредена мека връзка. Оказа се незатегната или разхлабена при ползване.
dragozow - майстор
ср май 28, 2025 11:45 amAlpha написа:
Супер, явно и моите са такива. Наистина - след като набутах пружините за момента няма теч. Въпросът е как са се извадили с времето.
Вероятно при монтажа не са били сложени добре, което е вършило работа дълго време на магия. Радвай се, че си бил вкъщи като е текнало.
  • 1
  • 2

Тема "Стоящ смесител проблем мека връзка - теч." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: