Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Yul
Здравейте на всички,преди два месеца направихме сондаж на 100метра като в деня на дупчене вода не излезе а само влажни топчета мергел.На следващия ден сондьорите дойдоха да си вадят щангите и дупката се беше срутила и едвам извадиха щангите и вода излезе яко.Сложиха тръби но до 93метър,тъй като надолу нямаше как от срутилото се,казаха вода ще имате много.На третия ден след сондиране дойде човек да пусне помпа и водния стълб беше 70метра,източвахме докато помпата не спря(поради свършване на водата).казаха ни сутрин и вечер да източваме водата и за двете точения около кубика вадехме.две седмици по късно водата започна да намалява и вадехме 32л на час,след още една седмица водата падна до 8л на час.Забравих да кажа че тръбите са 125 посъветваха ни да чистим с еърлифт.Купихме компресори и чистене 3 седмици и много тиня изкарахме.на 29.07 върнахме обратно помпата и за едно денонощие изкарахме 200л вода.Та въпроса ми е има ли начин да се вдигне дебита или просто ще е най скъпата дупка в двора ми.Благодаря на отзовалите се.
hidrazin - майстор
чет юли 31, 2025 11:34 amYul написа:
Та въпроса ми е има ли начин да се вдигне дебита ...
Как решихте къде да е сондажа и на каква дълбочина?
В района има ли повърхностни води? Демек кладенци, плитки сондажи, набити тръби или подобни?
:partyman:
Yul
чет юли 31, 2025 7:03 pmhidrazin написа:
чет юли 31, 2025 11:34 amYul написа:
Та въпроса ми е има ли начин да се вдигне дебита ...
Как решихте къде да е сондажа и на каква дълбочина?
В района има ли повърхностни води? Демек кладенци, плитки сондажи, набити тръби или подобни?
Извикахме "специалист"в тази област и ни увери че в имота се пресичат две реки и вода има на 40-50 метра.Да ама не.Кладенци има около нас,но вода няма в тях.В по ниската част на селото кладенците си имат достатъчно вода.през три къщи съседите въртяха до 65метра и си вързаха къщата към сондажа(имат доста вода)
hidrazin - майстор
чет юли 31, 2025 8:07 pmYul написа:
Извикахме "специалист"в тази област и ни увери че в имота се пресичат две реки и вода има на 40-50 метра.Да ама не.
Ако въпросния "специалист" е бил от ония врачки с багетите ... когато и да му строшиш главата, все е късно!
Дано поне не сте му платили някаква сума, колкото и да е малка...
Що не се пробвахте да сключите договор - ако не излезе вода, да ви плати разгодите?
Ми щеше да избяга с "напълени крачоли"... :-D
В такива случи се използва само и единствено георадар!
Бива ли такива работи? Големи гора а вярват в Дядо Коледа...
Кладенци има около нас,но вода няма в тях.
Сондажа сте го правили преди два месеца, някъде май месец? Това обяснява "вода излезе яко".
Просто със сондажа сте пробили и източили във вашия сондаж каквато вода е имало наоколо от повърхностните води.
Тази която храни кладенците. Или ги е хранила - все още там има някаква вода която под "дъното" на кладенците.
Малко, но явно е имало. Сега с тая суша и високи температури вече няма. Няма и какво да ви напълни сухия сондаж.
Да, сондажа ви е сух. Ще се "напълни" когато завали дъжд и то добре да завали...
А дано да греша де...
В по ниската част на селото кладенците си имат достатъчно вода.през три къщи съседите въртяха до 65метра и си вързаха къщата към сондажа(имат доста вода)
Аз вече съм подобна ситуация. Аз съм на надморска височина 440 метра и вода вече почти нямам. А преди години имах в изобилие.
Мой приятел е югоизточната част и то близко до реката, на надморска височина около 435 метра и има вода в изобилие.
Е те тези 5 метра си оказват огромно значение.
Успех!
P.S. Някакви, предполагам полезни съвети...
Сега и до края на август е идеалното време да си направите обследване с георадар.
Точно сега, преди евентуалните дъждове през септември са най-подходящи за такова.
Фирма с герадар естествено няма да препоръчвам. То и аз още не съм решил коя...
Нооо... По-добре да дам едни около 500 кинта (даже не знам колко са в момента), отколкото 10-15 ХИЛКИ за сух сондаж... :)
Djack - специалист
Аз и за тия с георадарите съм чувал, че познават 50/50. Особенно ако става въпрос за над 10-15 метра.
hidrazin - майстор
чет юли 31, 2025 10:11 pmDjack написа:
Аз и за тия с георадарите съм чувал, че познават 50/50.
Че си чувал добре... Ама въобще виждал ли си георадар, виждал ли си резултатите от него, знаеш ли на какъв принцип работи?
А знаеш ли на какъв принцип работят ония "багетистите" дето все ми се иска да им навра багетите на "онова тъмно и свято" място... :-D
Багетистите работят на ТОЗИ ПРИНЦИП.
Разчитат на лековерни и необразовани льохмани дето им се връзват. :)
P.S. Интересното е че голяма част от тези измамници ... чак си вярват. :shock: Чак толкова са тъпи.
Просто имат патологични отклонения. Кофти е някой да им се връзва на пресвдонауката.
Baлepu - специалист
Мисля, че Мамаму наскоро се изказа, че лично би свършил работа с багети. Аз самият се пробвах и останах удивен от резултата - след поне 50 опита установих "река" в имота ми. Всички безусловно по едно и също трасе. Пробвах многократно и за дълбочина с маршируване - също почти еднакви резултати. Въпрос на време е да си докажа реално "уменията". Или може би да ги отрека. Във всички случаи нямам никакво намерение да заблуждавам когото и да е.

Тема "Водата в сондажа много намаля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: