• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте,

Прилагам снимка на тръба за мръсна вода в новия ни апартамент, баня. Въпросът ми е колко е лоша ситуацията с това, че тръбата е хоризонтална, а не вертикална? И ако е неправилно, меко казано, какви мерки могат да се вземат?

Прилагам снимка и Благодаря

Прикачен файл

20250817_202727-min.jpg

Прикачен файл

20250817_202710-min.jpg
Николов Н. - специалист
Интересно защо сифона/ните/ от снимките, са под нивото на тази тръба за мръста вода! Кой е сътворил това велико произведение? :? :toimonster:
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз не виждам нищо нередно на снимките
пон авг 18, 2025 7:13 pmНиколов Н. написа:
Интересно защо сифона/ните/ от снимките, са под нивото на тази тръба за мръста вода! Кой е сътворил това велико произведение? :? :toimonster:
Какъв е проблема?
chapara - майстор
Според мен става дума за тръбата със скобата и ако е хоризонтална не е добре. Трябва да има наклон 2 на 100. Но ситуацията с височините на двата извода е кофти понеже са на една тръба. Вероятно ще оттича, но и тоя тещик ( мисля, а не ревизия ) на 90° :?
To&To - специалист
Първо кажи знаеш ли за какво служи тази тръба. В смисъл какво е предназначението й. Иначе има много привидно хоризонтално разположени тръби които се поставят с различна цел.
То се разбира за какво ще послужи.
To&To - специалист
пон авг 18, 2025 8:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
То се разбира за какво ще послужи.
Според мен е за тоалетна. Ако е така аз лично не виждам проблем.
nikolson - майстор
Подозирам, че тази тръба не е съвсем "хоризонтална", както и при уличната канализация.
  • 1
  • 2

Тема "Тръба за мръсна вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: