Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
milko_do - специалист
Здравейте,
Преди седмица си купих нов бойлер, 80 л, на Елдом Инвест, емайлиран. Вързах го с меките връзки, естествено тъпия пластмасов вентил веднага пропусна. Чисто нов!! Понеже съм от София погледнах да видя къде им е на тия 'убавци сервиза, намерих телефони и реших да ги питам какво се случва от тук нататък! След половин дневно звънене, при което ми се вдига от другата страна и ми се оставя слушалката встрани или ми дава заето, същите "приятелчета" ми казаха: "Ами отвийте си го на два оборота, поставете калчища и пак го завийте. После ни донесете гаранцията да пишем, че сме го отстранили" (че дори ми казаха, че било по-добре за мен щото да не се разкарват те ) :? . Както и да е, загубих си половин ден, направих я цялата тази операция (само да кажа, че като го врътнах два оборота целия вентил се отви!!). Проблема го реших - вече не тече.
Появи се обаче друг проблем, който го нямах преди това с предишните два бойлера, които съм сменял. Появи се свистене или по-скоро свирене, някъде от там където от стената излиза тръбата и е вързан спирателния кран за студената вода! Много е неприятно. Всеки път като се ползва някъде вода и се чува този проницателен кратък звук! Сигурно и съседите под мен го чуват. Някой път, се получава дори и без да е пускана да тече вода (поне при мен).

Моля помогнете ми да го отстраня, много е неприятно!
lyki - специалист
А като пуснеш вода от някой смесител ,разликата в налягането на студената и топлата вода имали чувствителна разлика ?
Като смени бойлера спирателния кран за него сменял ли си или си е стария?
milko_do - специалист
Разлика в налягането не мисля, че има. Това, което забелязах обаче и ми се стори странно е, че меката връзка за студената вода е по-топла на пипане от тази за топлата :?
Спирателни кранове съм сложил както на студената, така и на топлата и не съм ги сменял и при предишните бойлери!
Притеснявам се да не би този пластмасов редуцир вентил да е в основата на всичко!
LazarGanev - "Велик майстор"
Да не си разменил местата на връзките бе човек?
milko_do - специалист
Ти пък! Толкоз тъп не съм! Пък и като отворя редуцир вентила си тече студена вода! По-скоро може да се връща от топлата ама чак такива звуци от това да прави!?
montoya - майстор
Ако крановете са шибърни, като им се поразбие леглото на салничето така правят при пускане на вода някъде. Не виждам смисъл обаче от кран на топлата вода освен един проблемен елемент в повече. Като е спряна студената вода през топлата няма как да излезе, освен при наличие на втори бойлер.
Относно възвратния клапан, защото това е възвратен клапан, а не редуцил винтил, мога да споделя опит.
На моя бойлер му изгоря нагревателя докато беше в гаранция и като дойде пича да го смени, тръгна да отвива клапана за да е по - лесно да източи бойлера и тогава го питах дали ще важи гаранцията после, а той каза че няма никакви проблеми, важното било да има такъв клапан, а не бойлера да е монтиран без него.
Бойлера ми е на Елдом инвест, гаранционния сервиз е в Монтана. Майсторчето дето идва е от там.
milko_do - специалист
Извинявай, но какво е шибърен кран и салниче!?
Palawnik - специалист
Преди години когато ми преподаваха хидравлика ни споменаваха нещо за явлението "кавитация". Това явление се получавало когато има рязко разширяване на вода. Та тогава ни казаха че това явление се наблюдава при крановете и се чува силно свирене. Опитай да отвориш спирателния кран до край. Ако нещата не се оправят може да затвориш малко спирателния кран на водопровода преди или след водомера.
Тук намерих и малко инфо за това явление:
http://www.tllmedia.bg/engineering-stat ... 197&id=489
montoya - майстор
milko_do написа:
Крана дето се затваря и отваря с въртене и вътре в него има една гумичка която уплътнява се вика шибърен. Частта дето е гумичката на нея и се вика салник.
Крановете дето са с дръжка и работят на 90 градуса отворено - затворено са сферични.
LazarGanev - "Велик майстор"
montoya написа:
milko_do написа:
Крана дето се затваря и отваря с въртене и вътре в него има една гумичка която уплътнява се вика шибърен. Частта дето е гумичката на нея и се вика салник.
Крановете дето са с дръжка и работят на 90 градуса отворено - затворено са сферични.
montoya [-X
Де си ги учил тез неща бре м'че? Не обърквай човека!

Тема "Свистене от тръбите, където е закачен бойлера!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: