• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
SongBird - специалист
Здрасти,

Имам две такива вкъщи и двете текат. Едното доста повече от другото. Изтичат през моноблока. Демек нещо не се затапват както трябва отвътре. Отворих казанчето вътре има една пръчка която завършва с нещо като вендуза (абе все едно вакуум за отпушване на канали, без действителния вакуум де). От какво ли ще се получава теча?

Та, какво трябва да направя за да се оправи? Мислех си, че трябва да сменя тая пръчка? Или цялото казанче ще трябва да сменям.

Мерси :)

Казанчетата са мега прости, вярвам всички сте виждали от тях. Ето снимка на такова:
ИзображениеИзображение
viko01 - специалист
Виж първо дали затваря поплавака.Това през което се пълни водата.Ако затваря добре значи е от уплътнението на камбаната.Вадиш лоста които служи за пускане на водата и камбаната излиза .сменяш уплътнението и си готов почисти хубаво и леглото също.Уплътнението го има във всеки магазин носи старото за мостра.
LazarGanev - "Велик майстор"
Може да е поплавъка - да трябва да се регулира. Ако не затваря добре, водата която прелива отива в тоалетната чиния.
SongBird - специалист
LazarGanev написа:
Може да е поплавъка - да трябва да се регулира. Ако не затваря добре, водата която прелива отива в тоалетната чиния.
Я, я, я, казанчето има преливник ли? Уж съм го отварял пък това не съм го забелязал - сигурно е отвора на пръчката, там дето се вдига. Мерси :)

viko01, камбана се казвало значи това. Мерси, довечера ще го разглобя и ще видя какво уплътнение ми е необходимо :)

[edit]Правописа :wallbash:
filmatoplo - майстор
Една от причините е поплавъка да е пълен с вода , а другата причина е попаднали песъчинки по уплътнението на камбаната - от водопровода идат песъчинките и се утъяват точно там .
Армагедон - специалист
Аз лично проблема с песъчинките съм го решил с една мрежичка ( свалих я от чучура на една стара батерия ) :idea: :idea:
mladkal - майстор
Монтирал съм много такива и най-често проблема, за да изтича водата от тях е в не добре почистени заусенъци. Просто отливката на пластмасовите детайли е калпава и именно незачистените след това заусенъци не позволяват на механизма да сработва точно. След внимателно разглобяване и зачистване нещата се оправят. Даже последният път го разглобих и и зачистих още след магазина, преди монтажа.
Каналски - специалист
Евтини казанчета, евтини проблеми !
На мем не ми е ясно как някой с ясно съзнание се хвърля на Казанче за 20-25лв ... щото все същата работа. Както и да е, все тая е ... карантии разни :)
sameks - специалист
За пръв път чувам тази дума '' заусенъци''Ако може да обясните какво е това!Аз лично тези казанчета ги оправям така:Почиствам от слуз и песъчинки и слагам в камбанката няколко подходящи по големина камъчета да тежат.Ако обаче проблема е в швимера-реглаж или нов.
LazarGanev - "Велик майстор"
Каналски написа:
Евтини казанчета, евтини проблеми !
На мем не ми е ясно как някой с ясно съзнание се хвърля на Казанче за 20-25лв ... щото все същата работа.
Че какво им е лошото на казанчетата - че имат евтини проблеми ли :-D ? Много са си добри даже! И са български. Китайски моноблок за 60-70лв да не е по-добър избор?
  • 1
  • 2

Тема "Казанчетата текат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: