Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Здравейте. Понеже търсачката не помогна до момента, въпросът ми е някой може ли да ме насочи с информация за канализационни помпи (мисля че това е името). Вчера майстора спомена 180лв. а днес са вече 800, за утре не смея да си помисля :-D След кратък обзор на гугъл попаднах на такива но всичко което видях е за тоалетни. Искам да прекарам вода с малък дебит до стая която е далече от отходна канализация, поради което ми трябва помпа която да отвежда водата след мивката към канала. Мисля че 3м стълб ще е достатъчна, но не съм специалист. По-късно мога да сложа и снимки като се прибера. Благодаря на всички за отделеното време :)
viko01 - специалист
тези от 800 лв са с мелница ако взимаш от тях препоръчвам WILLO.Ако е само за една мивка съм правил магарията с бидон и потопяема помпа с поплавак.Слагаш го под мивката и забравяш и така минаваш със стотина лева няма и толкова
@viko01 да, за една мивка с дебит 6 литра в минута. Помещението ще става салон за маникюр, ноктопластика и тн, затова идеята с бидона за сега отпада, освен ако не измисля нещо.

@bencho_rb благодаря но тези са само фекални, поне доколкото разгледах, а и цените им нещо не ме устройват.

Междувременно направих запитвания насам натам по фирми на родния пазар и после ще споделя информация. Може дори да пусна нова тема в друг раздел с молба за съвети, че ако не измисля начин с помпата положението е сериозно :)
mitaka_vk - специалист
Пробвай от продуктите на Грундфос, те имат няколко различни варианта с различно заустване. Ако търсиш обаче от този тип система трудно ще намериш нещо което да не е с фекална помпа. Дренажна помпа не се вписва в подобни системи.
Съжалявам но и ако очакваш че подобна система ще ти излезе евтинко също много се лъжеш. Така че първо преценяваш дали подобна система ще ти върши работа запознаваш се с цените и тогава си избираш оптималния вариант /обърни внимание на ОПТИМАЛНИЯ/
Пратил съм запитване и при тях. Не очаквам да ми излезе евтино но също се същисах когато за една нощ цената скочи с 700лв. Незнам дали се дължи на първоначално объркване спрямо цената, мястото кадето живея или сложноста на проекта. Затова реших да го правя сам след събирането на съответната информация. А и за съжаление и финансите не са безгранични :) Вероятно след евентуални отговори от местата кадето попитах, ще задавам въпроси тук или в друга тема :)
housedoktor - майстор
Willo,Grundfos и Saniflow предлагат такива продукти.Вече се намират по-лесно в магазините тук .Преди години поръчвах на приятели от Англия
Каналски - специалист
К'во да се каже ... виж цените на тези.
Мрънкай за отстъпка, навивай този дето дава парите ...
Картинка 1 ; Картинка 2
Може тук да има добри цени -> PDF
Но дано само с помпата е проблема ...
Да не вземете да слагате сифони на мивките :)

Тема "Канализационна помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: