Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
subzero - специалист
прекарвам си канализация на 2 етаж и тръбата ще бъде от външната страна на стената и въпроса ми е дали трябва да я облека с някаква вата или нещо подобно за да не замръзне през зимата?моля за съвет и ако можете да ми дадете и цени на ватата която ще ми предложите!
subzero - специалист
става въпрос обаче за траба фи 110
montoya - майстор
Тръба за канализация макар и Ф110 няма как да замръзне, поради простата причина, че водата минава през нея, но не стои вътре, освен ако не ти задържа някъде
subzero - специалист
сигурен ли си?защото и през улуците просто минава водата,но зимата най добре си замръзват
masterval - майстор
subzero написа:
моля за съвет и ако можете да ми дадете и цени на ватата която ще ми предложите!
Аз бих я облякъл хубавичко, да не вземе некой местен Бин Ладен да ти я спраска. Но като се замислиш, дори някой парцал да я задръсти и да се спука от студ, като се постопли я сменяш и толкова. А през това време отскачаш до първия етаж. :wink:
В София в прочутия квартал Лозенец вече адски смърди на канал, понеже на старата канализация, обслужвала лозята на софиянци, се настроиха толкова хотели и къщурки, че голяма част от преработената храна пълни по пътя си мазетата на хората. Ама кой му пука?
Спести си парите.
ludmilz - специалист
не е необходима изолация. в канализационните тръби има гнилостни процеси, които отделят топлина. освен това ако наклоните са ти коректни водата ще се оттича. по-би трябвало да те притесняват връзките на тръбите при изграждането на канала. ако не са плътни миризмата ще излиза през тях. неприятно е да си омирисваме дворовете. :-D
subzero - специалист
за има ли опастност лятото като ги пече слънчето да се нацепят нещо след 1-2 год.защото не ми се иска всяка год да ги сменям :)
montoya - майстор
subzero написа:
за има ли опастност лятото като ги пече слънчето да се нацепят нещо след 1-2 год.защото не ми се иска всяка год да ги сменям :)
Боядисай ги с боя с цвета на къщата. Аз преди 6 години си направих така водосточните търби с такива за анализация и от тогава немам грижи.Боядисал съм ги с обикновена блажна боя.

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: